• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nelegālajiem imigrantiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.1995., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pār Latviju nāk pavasaris : pakalnos, tīrumos, lauku cerībās, iecerēs un darbos

Vēl šajā numurā

06.04.1995., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nelegālajiem imigrantiem

Vakar, 5.aprīlī, Iekšlietu ministrijā notika preses konference "Nelegālie imigranti un ieceļotāji Latvijā no dažādām Austrumu valstīm". Preses konferencē runāja Latvijas iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons un Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta priekšnieks Aldis Lieljuksis.

Iekšlietu ministrs teica:

— Pēdējā laikā arvien lielāks skaits cilvēku no dažādām Austrumu valstīm (Sīrijas, Irākas, Afganistānas, Turcijas) izmanto Latviju kā tranzītvalsti — galvenokārt ceļā uz Zviedriju. Pašlaik Latvijas austrumu robeža dažādu iemeslu dēļ netiek pietiekami droši nosargāta. Ja Latvija grib integrēties Eiropā, tad mums ir droši jānosargā valsts robeža un jānovērš tā saucamā "bēgļu" plūsma caur Latviju uz citām Eiropas valstīm.

Iekšlietu ministrs uzsvēra:

— Nelegālo imigrantu problēma ir jārisina īpašās sarunās ar Krieviju (to pašlaik dara Ārlietu ministrijas amatpersonas), noslēdzot attiecīgus līgumus. Mums ir pierādījumi, ka visi pašlaik Latvijā aizturētie nelegālie imigranti ir no Krievijas un Baltkrievijas. To apliecina, piemēram, Krievijas varas iestāžu izsniegtās pagaidu uzturēšanās atļaujas šiem cilvēkiem.

Nelegālo imigrantu tranzīts caur Latviju ir ienesīgs "bizness", ar ko nodarbojas dažādi noziedzīgie grupējumi. Šajā sakarībā Iekšlietu ministrijas dienesti jau aizturējuši vairākus cilvēkus, pret viņiem ir ierosinātas krimināllietas. 1.jūlijā robežu apsardze tiks nodota Iekšlietu ministrijas pakļautībā. Savukārt Olainē jau tuvākajā laikā ir paredzēts izveidot aizturēto un no Latvijas izraidāmo bēgļu nometni.

Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" pārstāvja jautājumu par Krievijas politiku bēgļu jautājumā, J.Ādamsons teica:

— Man ir nojauta, ka nelegālo imigrantu plūsmas virzīšana uz Latviju ir Krievijas speciālo dienestu mērķtiecīgs pasākums.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!