• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pār Latviju nāk pavasaris : pakalnos, tīrumos, lauku cerībās, iecerēs un darbos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.1995., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27052

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrijas paziņojums

Vēl šajā numurā

06.04.1995., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pār Latviju nāk pavasaris : pakalnos, tīrumos, lauku cerībās, iecerēs un darbos

Valsts prezidents izstādē "Pavasaris '95"

Vakar, 5.aprīlī, izstāžu kompleksā "Rāmava" atklāja starptautisko lauksaimniecības tehnikas izstādi "Pavasaris ‘95", kuru rīko Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departaments un SIA "A.M.L.".

Šajā tradicionālajā izstādē šopavasar īpaši kupls dalībnieku pulks – tajā piedalās 140 ražotājfirmu un uzņēmumu no 18 valstīm.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis, atklājot izstādi, teica:

"Cienījamie klātesošie! Es jūs visus sveicu šai jaukajā pavasara rītā vietā, kas saistās ar mūsu zemes kopēju cerībām. Un ne tikai ar zemes kopēju cerībām, ar visu mūsu Latvijas iedzīvotāju nākotnes cerībām.

Pēc dažām dienām mēs svinēsim Latvijas neatkarības piekto gadadienu. Un katram, ieejot šai tehnikas pilī, šodien ir skaidri redzams, kas noticis šajos piecos gados. Kā mēs esam veikuši to, ko prasa mūsu tauta, mūsu zemes apstrādātāji. Un, skatīdamies patiesībai acīs un teikdami, ka lauki varbūt nav tik sakopti un cilvēki nedzīvo tik labi, kā mēs gribētu, mums vienlaicīgi jādomā par to, lai nākotne būtu daudz spožāka, lai nākotnē tehnikas jautājums izvirzītos priekšplānā. Lai mēs spētu nodrošināt zemes kopējus,lai viņi varētu apkopt ne tikai 20 vai 30 hektārus zemes, bet daudz lielākas platības.

Vispirms es gribētu apsveikt tos ražotājus, kas spējuši parādīt savā zemē izgatavoto. Un paralēli skatīties, ko spēj pasaule, ko tā var piedāvāt arī Latvijas zemniekiem. Un zemniekiem es vēlu rūpīgi apskatīt, papētīt un analizēt, dot savus priekšlikumus. Kopīgi meklēsim iespējas, kā šī tehnika varētu darboties mūsu laukos.

Veiksmīgu dienu un daudz jaunu ierosmju!"

Valsts prezidents kopā ar izstādes organizētājiem aplūkoja eksponātus. Sarunājoties ar apmeklētājiem, viņš atzina, ka ražotāji piedāvā daudzveidīgu produkciju, ir arī daudz pirkt gribētāju, taču viņiem nepietiek naudas. Tas nozīmē, ka būtu jāpārskata lauksaimnieku kreditēšanas kārtība. Visvairāk prezidenta uzmanību piesaistīja Latvijas un ārzemju kopfirmu ražojumi un to Latvijas uzņēmumu produkcija, kas spējuši pārveidot ražošanu atbilstoši pieprasījumam.

K.Grīnbergs,

Valsts prezidenta Kanceleja

Ingrīda Rumbēna,

"LV" nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!