• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Japānas vēstnieks Kagečika Matano. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.1995., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunais Japānas vēstnieks - Latvijas Saeimā

Vēl šajā numurā

06.04.1995., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Japānas vēstnieks Kagečika Matano

Kā jau informējām, savu akreditācijas rakstu Latvijas Republikas Valsts prezidentam iesniedzis jaunais Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks mūsu valstī Kagečika Matano. Iepriekšējais Japānas vēstnieks Naohiro Kumagai savus pienākumus beidzis pildīt saskaņā ar Japānas Ārlietu ministrijā noteikto vēstnieka darbības laika apritēšanu mūsu valstī. Līdz ar akreditācijas raksta iesniegšanu jaunais Japānas vēstnieks Kagečika Matano stājies pie savu pienākumu pildīšanas. Kagečika Matano, tāpat kā viņa priekšgājējs, ir arī Japānas vēstnieks Zviedrijā, un viņa rezidence ir Stokholmā.

 

Kagečika Matano, Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā, dzimis 1935.gadā Kumamoto prefektūrā. 22 gadu vecumā nokārtoja eksāmenus par augstāko diplomātisko izglītību. Pēc gada Kagečika Matano beidza Tokijas universitātes Juridisko fakultāti un 23 gadu vecumā sāka strādāt Japānas Ārlietu ministrijā. 1975.gadā viņš tika iecelts par Ārlietu ministrijas politiskās plānošanas, kā arī par pētniecības un plānošanas departamenta direktoru. Pēc gada Kagečika Matano tika norīkots par padomnieku Japānas vēstniecībā Lielbritānijā, vēl pēc gada — tādā pašā amatā Japānas vēstniecībā Brazīlijā. 1979.gadā viņš atgriezās darbā Japānā un divus gadus pildīja Ārlietu ministrijas Ziemeļaustrumāzijas departamenta Āzijas lietu biroja direktora pienākumus. Pēc tam divus gadus Kagečika Matano vadīja Ārlietu ministrijas ārzemju pārstāvniecību nodaļu, bet 1983.gadā tika norīkots par Japānas ģenerālkonsulu Atlantā, ASV. Pēc gada Kagečika Matano tika norīkots atbildīgā darbā Japānas vēstniecībā Ķīnas Tautas Republikā, bet 1986.gadā, 51 gada vecumā, viņš tika iecelts par Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Vjetnamā. 1989.gadā Kagečika Matano kļuva par Japānas Tieslietu ministrijas imigrācijas biroja ģenerāldirektoru, 1991.gadā viņš tika iecelts arī par brīvās tirdzniecības komisijas locekli.

Kagečika Matano ir precējies, viņam ir divi bērni.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!