• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija publicē:
  • lēmumus par tarifu aprēķināšanas metodiku un lēmumus, ar kuriem noteikts tarifs;
  • noteikumus par Regulatoram regulāri iesniedzamās informācijas veidiem, apjomu un iesniegšanas termiņiem;
  • vispārējās atļaujas noteikumus;
  • ziņojumus par izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas ievērošanu un ziņojumus, kuros informē par universālā pakalpojuma saistību tīrajām izmaksām.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2014. gada 23. oktobra lēmums Nr. 1/15 "Vispārējās atļaujas un reģistrācijas noteikumi sadzīves atkritumu apglabāšanai atkritumu poligonos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2014., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/op/2014/212.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

27.10.2014., Nr. 212

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1/15

Pieņemts: 23.10.2014.

OP numurs: 2014/212.8

2014/212.8
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/15

Rīgā 2014.gada 23.oktobrī (prot. Nr.36, 12.p.)

Vispārējās atļaujas un reģistrācijas noteikumi sadzīves atkritumu apglabāšanai atkritumu poligonos

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem"
18. 1 panta otro daļu, ceturto daļu un 25.panta pirmo daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Vispārējās atļaujas un reģistrācijas noteikumi sadzīves atkritumu apglabāšanai atkritumu poligonos (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. prasības sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonos pakalpojuma sniedzēju (turpmāk – komersants) reģistrācijai;

1.2. kārtību, kādā komersants nosūta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk – regulators) paziņojumu par reģistrāciju vai paziņojumu par darbības izbeigšanu;

1.3. informāciju, kuru ietver paziņojumā par reģistrāciju un paziņojumā par darbības izbeigšanu;

1.4. komersantu reģistrā iekļaujamās ziņas;

1.5. kārtību, kādā komersantu izslēdz no komersantu reģistra un atkārtoti reģistrē;

1.6. kārtību, kādā regulators informē reģistrācijas paziņojuma iesniedzēju par termiņu, kādā tas tiks reģistrēts, par tiesībām uzsākt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu, ja noteiktajā termiņā nav saņemts regulatora lēmums par atteikumu reģistrēt reģistrācijas paziņojuma iesniedzēju, un par attiecīgā regulatora lēmuma pārsūdzības iespējām;

1.7. vispārējās atļaujas noteikumus, kurus komersants ievēro, sniedzot sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonos pakalpojumu (turpmāk – vispārējās atļaujas noteikumi).

II. Paziņojums par reģistrāciju un paziņojums par darbības izbeigšanu

2. Komersants nosūta regulatoram paziņojumu par reģistrāciju, kas noformēts atbilstoši 1.pielikumam.

3. Komersants iesniedz regulatoram informāciju par tā nosaukuma, juridiskās adreses, darbības zonas, kā arī citu komersantu reģistrā ietverto ziņu maiņu 30 dienu laikā pēc attiecīgo izmaiņu veikšanas.

4. Ja komersants izbeidz sniegt sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojumu, tas nosūta regulatoram paziņojumu par darbības izbeigšanu atbilstoši 2.pielikumam.

5. Komersants ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu.

6. Regulatoram ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt paziņojumā par reģistrāciju un paziņojumā par darbības izbeigšanu iekļautās ziņas.

7. Ja paziņojumu iesniedz elektroniski, tam pievieno paziņojumu pamatojošo dokumentu elektroniskas kopijas, kas apliecinātas ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

8. Regulators pēc paziņojuma par reģistrāciju saņemšanas piecu darba dienu laikā elektroniski nosūta uz paziņojumā par reģistrāciju komersanta norādīto e-pasta adresi informāciju par:

8.1. termiņu, kādā komersants tiks reģistrēts reģistrā;

8.2. tiesībām uzsākt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu, ja noteiktā termiņā nav saņemts regulatora lēmums par atteikumu reģistrēt komersantu ar norādi par šī lēmuma pārsūdzības iespēju.

III. Komersantu reģistrs

9. Regulators mājaslapā internetā www.sprk.gov.lv uztur un atjauno komersantu reģistru, norādot reģistra pēdējo atjaunošanas datumu.

10. Komersantu reģistrā iekļauj šādas ziņas:

10.1. nosaukums;

10.2. vienotais reģistrācijas numurs;

10.3. juridiskā adrese;

10.4. sniegtā sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonos pakalpojuma apjoms (t/gadā);

10.5. pakalpojuma sniegšanas teritorija un poligona adrese;

10.6. reģistrācijas datums;

10.7. ja komersants ir izslēgts no sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojuma sniedzēju reģistra, datums, kad komersants no reģistra ir izslēgts.

IV. Komersanta izslēgšanas un tā darbības apturēšanas kārtība

11. Komersants ne vēlāk kā 30 dienas iepriekš paziņo regulatoram par komersanta darbības apturēšanu.

12. Komersants ne vēlāk kā 90 dienas iepriekš paziņo regulatoram par sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonos pakalpojuma sniegšanas izbeigšanu.

13. Regulators izslēdz komersantu no reģistra:

13.1. pēc komersanta rakstveida paziņojuma saņemšanas, ja komersants ir samaksājis valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu un iesniedzis regulatoram ar valsts nodevas aprēķinu saistīto informāciju;

13.2. ja komersants ir izslēgts no komercreģistra;

13.3. ja ir konstatēti apstākļi, kas liecina, ka komersanta darbību vairs nav nepieciešams regulēt saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" vai citiem nozares normatīvajiem aktiem.

14. Ja regulators konstatē vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu komersanta darbībā, regulators nosūta komersantam ierakstītā pasta sūtījumā uz tā juridisko adresi brīdinājuma vēstuli, kurā norāda konstatēto pārkāpumu, lūdz komersantu sniegt skaidrojumu, sniedz ieteikumus konstatētā pārkāpuma novēršanai un nosaka termiņu, līdz kuram komersantam jānovērš konstatētais pārkāpums.

15. Ja komersants nenovērš regulatora konstatēto pārkāpumu regulatora brīdinājuma vēstulē noteiktajā termiņā, regulators uzsāk lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā.

16. Ja komersants nenovērš gada laikā atkārtoti izdarītu līdzīgu pārkāpumu (turpmāk – atkārtots pārkāpums) regulatora brīdinājuma vēstulē noteiktajā termiņā, regulators:

16.1. uzsāk lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā;

16.2. pieņem komersantam saistošu lēmumu, kurā norāda konstatēto atkārtoto pārkāpumu, uzliek par pienākumu novērst atkārtoto pārkāpumu, nosaka termiņu, līdz kuram atkārtotais pārkāpums jānovērš, un brīdina par komersanta izslēgšanu no reģistra.

17. Ja šo noteikumu 16.2.punktā minētajā saistošajā lēmumā noteiktajā termiņā komersants nenovērš konstatēto atkārtoto pārkāpumu, regulators lemj par komersanta izslēgšanu no reģistra.

18. Komersants tā atkārtotai reģistrācijai nosūta regulatoram paziņojumu atbilstoši šo noteikumu 2.punktam.

19. Regulators reģistrā ieraksta atzīmi par komersanta saimnieciskās darbības apturēšanu, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta obligāti izpildāmu prasību, kas regulatoram nosūtīta saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām".

20. Regulators reģistrā ieraksta atzīmi par komersanta darbības apturēšanu, pamatojoties uz komercreģistra ierakstu par komersanta darbības apturēšanu.

V. Vispārējās atļaujas noteikumi

21. Komersantam ir tiesības un pienākums veikt komercdarbību sadzīves atkritumu apglabāšanā atkritumu poligonos saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", regulējamās nozares speciālajiem normatīvajiem aktiem un regulatora lēmumiem.

22. Komersantam jānodrošina nepārtraukta sabiedriskā pakalpojuma sniegšana, regulējamā nozarē noteikto sabiedrisko pakalpojumu drošības prasību ievērošana, kā arī likumam "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un regulējamās nozares normatīvajiem aktiem, tehniskajiem noteikumiem, standartiem un līgumu nosacījumiem atbilstoša sabiedrisko pakalpojumu kvalitāte.

23. Komersants periodiski informē regulatoru par savu darbību un izmaiņām tajā saskaņā ar normatīvajiem aktiem un regulatora lēmumiem.

24. Komersants sniedz informāciju saskaņā ar noteikumiem par regulatoram iesniedzamo informāciju.

25. Komersants nodrošina regulatoram iespēju uzraudzīt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas kvalitāti un vispārējās atļaujas noteikumu ievērošanu. Komersants sniedz regulatoram informāciju par komersanta saimnieciskās un finansiālās darbības rādītājiem, kā arī nodrošina regulatoram piekļuvi pārbaužu veikšanai.

26. Komersants kārto atsevišķu grāmatvedības uzskaiti katram sabiedriskā pakalpojuma veidam saskaņā ar regulējamās nozares speciālajiem normatīvajiem aktiem.

27. Komersantam nepārvaramas varas apstākļu gadījumā ir pienākums veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai turpinātu ievērot un izpildīt vispārējās atļaujas noteikumus.

28. Komersants maksā valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā.

29. Komersantam ir tiesības apturēt, pārtraukt vai izbeigt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

VI. Noslēguma jautājumi

30. Komersanti, kuriem šo noteikumu spēkā stāšanās dienā ir spēkā licence sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojuma sniegšanai, reģistrācijas paziņojumu neiesniedz. Šādus komersantus regulators pēc savas iniciatīvas reģistrē komersantu reģistrā.

31. Šie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja p.i. padomes loceklis R.Irklis

 


1.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2014.gada 23.oktobra lēmumam Nr.1/15

Paziņojums par sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojuma sniedzēja reģistrāciju

Vispārējā informācija par komersantu

Komersanta nosaukums:

Vienotais reģistrācijas numurs:

 

Personas, kura tiesīga pārstāvēt komersantu, vārds, uzvārds:

 

Tālrunis, fakss, e-pasts:
Juridiskā adrese:

 

 

Lūdzu reģistrēt  
  (komersanta nosaukums)

sabiedriskā pakalpojuma – sadzīves atkritumu apglabāšana atkritumu poligonā pakalpojuma sniegšanai.

Informācija par sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojuma sniegšanu

1.1. Sadzīves atkritumu apglabāšanas poligona nosaukums un adrese  
1.2. Atkritumu apsaimniekošanas reģions, kuru apkalpo poligons  
1.3. Līgums ar pašvaldību, no kuras administratīvās teritorijas tiek pieņemti sadzīves atkritumi apglabāšanai poligonā (norādīt pašvaldību un līguma termiņu)  
1.4. Valsts vides dienesta piesārņojošās darbības atļaujas Nr. un izsniegšanas datums, termiņš  
1.5. Plānotais apglabāšanai pieņemto sadzīves atkritumu apjoms (t/gadā)  

Ar šo apliecinu, ka komersantam ir tehniskais nodrošinājums – pamatlīdzekļi, kuri var nodrošināt sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktību un kvalitāti atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa.

Datums* ____.____.____________________

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu  
  /paraksts* un tā atšifrējums/

Piezīme

* – dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja p.i. padomes loceklis R.Irklis

 


2.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2014.gada 23.oktobra lēmumam Nr.1/15

Paziņojums par darbības izbeigšanu

Komersanta nosaukums:

 

Vienotais reģistrācijas numurs:

Personas, kura tiesīga pārstāvēt komersantu, vārds, uzvārds:

 

Tālrunis, fakss, e-pasts:

Juridiskā adrese:

 

 

Lūdzu izslēgt  
  (komersanta nosaukums)

no sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojuma sniedzēju reģistra ar _______.gada _____*

Norādīt izslēgšanas pamatojumu **  
   

Valsts nodeva EUR ___________ apmērā par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu _______.gadā samaksāta _____.gada ____._____________.

Apliecinu, ka attiecīgā(s) pašvaldība(as) ir informēta(as).

Datums*** _______._______._______________

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu  
  /paraksts*** un tā atšifrējums/

Piezīmes

* – ja komersants norādījis datumu pirms regulators var izslēgt komersantu no reģistra, tad regulators izslēdz komersantu no reģistra regulatora norādītajā datumā, norādot to reģistrā.

** – nenorāda, ja komersants ir izslēgts no komercreģistra. Gadījumos, kad komersants pārtrauc sniegt sadzīves atkritumu apglabāšanas atkritumu poligonā pakalpojumu, norādīt, kurš komersants sniegs šo pakalpojumu.

*** – dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja p.i. padomes loceklis R.Irklis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!