• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katrs cilvēks - mūsu tautas daļa: laika griežos, tuvumā un tālumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1995., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

10.03.1995., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katrs cilvēks — mūsu tautas daļa: laika griežos, tuvumā un tālumā

Pie Valsts prezidenta G.Ulmaņa 9. martā kuplā skaitā uz sēdi pulcējās represēto Latvijas valsts un sabiedrisko darbinieku likteņu noskaidrošanas komisija. Sēdē piedalījās arī akadēmiķis J.Stradiņš, ģenerālprokurors J.Skrastiņš, Iekšlietu un Finansu ministrijas pārstāvji.

G.Ulmanis klātesošos informēja, ka panākta vienošanās ar valdību un Finansu ministriju par finansiālu atbalstu, tāpēc jāsagatavo izdevumu tāme, kas iesniedzama Saeimas Budžeta komisijai. Meklējumi neaprobežosies tikai ar Kārļa Ulmaņa kapa vietas meklēšanu, taču patlaban uzsvars liekams tieši uz to.

Latvijas Vēstures institūta direktors Indulis Ronis, šīs komisijas vadītājs, pastāstīja, ka ir izveidotas darba grupas, kas nodarbosies ar Krasnovodskas kapsētas uzmērījumiem, ar identifikāciju un vēsturisko izpēti. I.Ronis arī raksturoja šo grupu darba specifiku un galvenos uzdevumus.

Prezidents apsolīja sniegt palīdzību savas kompetences robežās. Viņš izteica pieņēmumu, ka meklējumi varētu turpināties vēl desmit gadu, taču K.Ulmanis pieder Latvijas tautai un valstij. Tieši tāpēc maksimāli ātri jābūt skaidrībai, vai ir iespējams atrast Kārļa Ulmaņa mirstīgās atliekas un tās atdot Latvijas zemei.

Valsts prezidenta Kanceleja

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!