• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - mediķu pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.1995., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas frakciju Vienošanās protokols

Vēl šajā numurā

19.01.1995., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — mediķu pārstāvji

Trešdien, 18.janvārī, Ministru prezidents Māris Gailis, labklājības ministrs Andris Bērziņš un ministrijas departamentu vadītāji tikās ar Latvijas medicīnas darbinieku profesionālo organizāciju un arodbiedrību pārstāvjiem, lai pārrunātu nākamā veselības valsts ministra kandidatūru.

Tikšanās dalībnieku vairākums izteicās par labu premjerministra izraudzītajam kandidātam Pētrim Apinim. Pēc viņu domām P.Apinis, kas ārstu sabiedrībā ir pazīstams kā divu Latvijas ārstu kongresu sasaukšanas organizators, vairāku medicīnai svarīgu likumdošanas aktu projektu izstrādātājs, daudzu medicīnas žurnālu un speciālās literatūras izdevējs, ir spējīgs īsā laikā sakārtot ar medicīnas reformas īstenošanu saistītos jautājumus.

Citās domās bija Latvijas ārstu biedrības prezidents A.Požarnovs un Veselības aprūpes vadītāju asociācijas prezidents U.Čāčus , kuri šim amatam ieteica kā labāk pašvaldību problēmas izprotošo kandidātu pašreizējo Rīgas Domes Sociālo jautājumu komisijas priekšsēdētāju ārstu Jāni Ozolu.

Pēc viedokļu uzklausīšanas Ministru prezidents atzina, ka pašreizējā situācija neredz alternatīvas P.Apiņa kandidatūrai, un tādēļ lūgs Saeimu to atbalstīt.

Tikšanās laikā Pēteris Apinis izklāstīja valsts ministra amatā iecerātās darbības prioritātes. Viņš jau šogad paredz ieviest Latvijā apdrošināšanas medicīnas sistēmu, pārveidot par Medicīnas akadēmijas klīnikām P.Stradiņa un Bērnu klīnisko slimnīcu, atrisināt ārstniecības iestāžu akreditācijas jautājumus, pievērst īpašu uzmanību racionālai medicīnai atvēlēto līdzekļu izmantošanai, atbalstīt nacionālo zāļu rūpniecību, paredz nodrošināt vairāku sabiedrības veselības aprūpei stratēģiski svarīgu likumprojetu izstrādi un pieņemšanu.

Klātesošie izteica ministra kandidātam novēlējumu risināt šīs problēmas konstruktīvā sadarbībā ar visām medicīnas darbinieku sabiedriskajām un profesionālajām organizācijām.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!