• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 17.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.1995., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iedzīvotāju naturalizācija : problēmas

Vēl šajā numurā

18.01.1995., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 17.janvāra sēdē

Vakar, 17.janvārī, kārtējā MK sēdē tika pieņemti noteikumi Latvijā ražoto preču iekšējā tirgus aizsardzībai saskaņā ar LR un Eiropas Kopienas brīvās tirdzniecības līgumu, kā arī saskaņā ar GATT un Pasaules tirdzniecības organizācijas noteiktajiem principiem. Noteikumi attiecas tikai uz dzīviem lopiem, graudiem, pienu, gaļu, zivīm, kartupeļiem un to izstrādājumiem. Lai nodrošinātu iekšējā tirgus aizsardzības mehānisma izstrādei nepieciešamos datus, Muitas departamentam un Valsts statistikas komitejai uzdots regulāri apkopot un sniegt valsts institūcijām informāciju par minēto produktu un preču eksporta un importa apjomiem, pārstrādāto produktu daudzumu pārtikas pārstrādes uzņēmumos un to patēriņu valstī, bet Zemkopības ministrijai kopīgi ar Ekonomikas un Finansu ministriju — sagatavot prognozes par šo pārtikas preču iekšējā tirgus dinamiku. MK pēc Zemkopības ministrijas priekšlikuma veiks pasākumus, lai samazinātu vai pārtrauktu minēto pārtikas preču un dzīvo lopu ievešanu valstī, kā arī noteiks importa kvotu lielumu katram pārtikas preču veidam. MK noteikto kvotu apjomus konkrētiem importētājiem konkursa kārtībā sadalīs Konsultatīvā muitas tarifu padome, izsniedzot licences preču importam. Valdība apstiprināja arī kārtību, kādā izsniedzamas licences preču ievešanai un izvešanai ar samazinātām muitas tarifu likmēm.

Valdības sēdē tika akceptēta Eiropas Cilvēktiesību konvencija un tās papildprotokols, kurus paredzēts parakstīt, Latvijai iestājoties Eiropas Padomē. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju līdz 1.martam uzdots izveidot darba grupu nacionālās likumdošanas saskaņošanai ar šo dokumentu normām. Parakstīšanai tika akceptēts arī Līgums par Baltijas jūras valstu padomes komisāra demokrātisko institūciju un cilvēktiesību jautājumos sekretariāta dibināšanu Kopenhāgenā.

Izdota instrukcija par kārtību, kādā MK kontrolē operatīvās darbības subjektu uzdevumu izpildi. Kontroles mērķis ir panākt, lai operatīvā darbība nodrošinātu Latvijas valsts un sabiedrības intereses, kā arī personu tiesību aizsardzību. Instrukcijā noteikts, ka aizsardzības un iekšlietu ministriem savas kompetences ietvaros regulāri jāsniedz Ministru prezidentam pārskati un ārkārtas ziņojumi par operatīvās darbības rezultātiem, to raksturojošiem statistikas datiem, kā arī operatīvās situācijas novērtējumi. Tika akceptēti grozījumi likumā "Par operatīvo darbību", kuri konkretizē sociālo garantiju piešķiršanas kārtību operatīvo darbību veicošo iestāžu slepenajiem palīgiem.

Valdība izdeva rīkojumu, kas paredz reorganizēt Aizsardzības ministrijai pakļauto KF bruņoto spēku izvešanas kontroles biroju, iekļaujot to ministrijas sastāvā un saglabājot štata vietas. Aizsardzības ministrijai uzdots joprojām pildīt biroja funkcijas, kas saistītas ar KF atvaļināto militārpersonu atrašanos Latvijā.

Valdība izveidoja konkursa komisiju, lai noteiktu firmu, kas piegādās nepieciešamās iekārtas vienotai speciālo mobilo radiosakaru sistēmai.

MK nolēmis pieņemt Kultūras ministrijas priekšlikumu sarīkot šogad Latvijā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus.

Ņemot vērā to, ka Latvijas Republikā ir pieņemti un darbojas likumdošanas akti, kas regulē ārvalstnieku un bezvalstnieku iebraukšanu un uzturēšanos valstī, kā arī to, ka pēdējo gadu laikā ir mainījies iekšējās migrācijas dinamikas raksturs, MK atzina par spēku zaudējušu LPSR MP 1989.gada lēmumu nr.46 "Par pasākumiem iedzīvotāju skaita nepamatota mehāniskā pieauguma pārtraukšanai un migrācijas procesu regulēšanai LPSR".

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!