• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasta sūtījumiem uz Austrāliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Svarīgs ir gan iestāšanās sarunu temps, gan to kvalitāte"

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasta sūtījumiem uz Austrāliju

"Latvijas pastā" saņemts Pasaules pasta savienības cirkulārs, kurā Austrālijas pasta administrācija lūdz paziņot visiem saviem klientiem, kas gatavojas uz šo valsti nosūtīt pasta sūtījumus, ka Austrālijas Muitas un karantīnas dienests ir pastiprinājis kontroli uz valsts robežas.

Šos pasākumus izraisījusi nepieciešamība izpildīt valdības programmu sakarā ar bažām par šī gada sākumā Eiropā uzliesmojušo mutes un nagu sērgu, kā arī lai novērstu citu bīstamu kaitēkļu un slimību iekļūšanu valstī.

Pastiprinātās kontroles programma paredz no citām valstīm saņemto pasta sūtījumu, tai skaitā vēstuļu, simtprocentīgu caurskati ar rentgenu. Ievērojami palielināts arī to sūtījumu apjoms, kurus pārbauda ar īpašiem meklētājsuņiem un veic šo sūtījumu fizisku kontroli.

Pašlaik Austrālijas pasta administrācija dara visu, lai uz robežas pilnvarotajiem kontrolieriem sniegtu maksimālu palīdzību un lai pasta sūtījumu piegādes aizkavēšanos muitas kontroles procesa dēļ samazinātu līdz minimumam.

Tādēļ visas pasta administrācijas tiek lūgtas informēt klientus par šībrīža aizliegumiem pasta sūtījumos uz Austrāliju. Tāpat vēlreiz tiek atgādināts par nepieciešamību sevišķi rūpīgi un precīzi aizpildīt muitas deklarācijas.

Klienti, kas vēlas saņemt ievešanas atļauju vai precīzāku informāciju par importa noteikumiem Austrālijā, var interesēties Austrālijas karantīnas un kontroles dienestā (Australian Quarantine and Inspection Service), e-pasts mail.couriers@aqis.gov.au, telefakss +612 6272 5888.

Latvijas pasta administrācija lūdz iedzīvotājus un uzņēmumus ņemt šo informāciju vērā, nosūtot vēstules un pakas uz Austrāliju.

Edijs Šauers, "Latvijas pasta" ģenerāldirektora palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!