• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 23. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 23. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 23. jūlija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizācijas kārtība" . Noteikumi noteiks vienotu kārtību, kādā veicama nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizācija. Nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizē, tās atkārtoti nosakot jeb veicot nekustamā īpašuma sastāvā esošo zemes vienību, to daļu un ēku pārvērtēšanu atkarībā no nekustamā īpašuma valsts kadastrā reģistrētām izmaiņām par konkrētu zemes vienību vai ēku. Nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizāciju Valsts zemes dienests veic viena mēneša laikā pēc izmaiņu reģistrācijas kadastrā par nekustamā īpašuma sastāvā esošas zemes vienības vai ēkas datiem, kas izmantojami to kadastrālās vērtības aprēķinā.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 24.decembra noteikumos Nr.460 "Kārtība, kādā Ministru kabinets ar pašvaldībām saskaņo jautājumus, kas skar pašvaldību intereses"" . Paredzēts, ka Latvijas Pašvaldību savienība iesniegs ministrijām un par pašvaldību pārraudzību atbildīgajam īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās to amatpersonu sarakstus, kuras ir pilnvarotas piedalīties sarunās ar attiecīgajām ministrijām.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 202-01 "Būvprojekta saturs un noformēšana"" .

Akceptēts r īkojuma projekts "Par Eiropas Savienības – Latvijas Asociācijas padomes lēmumu par nosacījumiem, kādi jāievēro Latvijai, piedaloties programmā "Kultūra 2000"" .

Akceptēts noteikumu projekts "Aizsardzības ministrijas nolikums" . Projekts ir izstrādāts, jo iepriekšējais nolikums, ko Ministru kabinets pieņēma 1996.gada 24.aeptembrī, ir novecojis un neprecīzs. Turklāt līdz ar jaunā Valsts civildienesta likuma stāšanos spēkā ir nepieciešams precizēt atsevišķu amatpersonu kompetenci.

Akceptēti izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekti: "Grozījumi likumā "Par policiju""; "Grozījumi Robežsardzes likumā"; "Grozījumi likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā""; "Grozījumi likumā "Par patvēruma meklētājiem un bēgļiem Latvijas Republikā"" . Ārvalstnieku un bezvalstnieku nelegālās ieceļošanas, uzturēšanās un izceļošanas uzraudzības un kontroles jomā tiks novērsta Valsts policijas un Valsts robežsardzes kompetencē esošo funkciju nelietderīga dublēšanās. Reorganizējot Valsts policijas Imigrācijas policiju, Valsts robežsardzes sastāvā saskaņā ar 2001.gada 13.martā Ministru kabinetā akceptēto "Valsts robežsardzes attīstības koncepciju 2001. - 2005.gadam" tiks izveidots imigrācijas dienests.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts "Grozījumi Krimināllikumā" . Pievienojoties Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijai pret transnacionālo organizēto noziedzību, Latvijā tiks nodibināts juridiskais pamats sadarbībai ar citām valstīm un savstarpējai palīdzībai transnacionālās organizētās noziedzības apkarošanā, paredzot konkrētus noziedzīgos nodarījumus, pret kuriem jācīnās, kā arī darbības, kas veicamas, lai novērstu organizēto noziedzību. Taču, lai minētā konvencija tiktu ieviesta, ir jāveic vairāki grozījumi Krimināllikumā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības Līguma par abpusēju akadēmisko studiju laika un beigšanas dokumentu atzīšanu augstākās izglītības jomā" . Līgums attiecas uz studiju un eksāmenu rezultātiem, kuri iegūti Latvijas Republikā un Vācijas Federatīvajā Republikā valsts un valsts atzītajās augstskolās. Tas neattiecas uz to augstskolu piedāvāto studiju programmu militāro saturu, kurās studenti ir saistīti ar dienesta attiecībām.

Akceptēti noteikumu projekti: "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 10.jūnija noteikumos Nr.211 "Noteikumi par audžuģimenēm"" un "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.87 "Noteikumi par valsts sociālajiem pabalstiem aizbildnim"" . Grozījumi paredz valsts sociālā pabalsta — atlīdzības par audžuģimenes pienākumu pildīšanu uz laiku, kas ir ilgāks par vienu mēnesi — administrēšanu nodot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. Līdz šim minētā pabalsta administrēšanu nodrošināja Sociālās palīdzības fonds, savukārt pašvaldību sociālās palīdzības dienesti nodrošināja tā izmaksu. Tiesību akta projekts sagatavots ar mērķi vienkāršot klientam pakalpojuma saņemšanu, proti, pēc minēto grozījumu stāšanās spēkā audžuģimenēm visi valsts pabalsti tiks izmaksāti vienuviet un vienā laikā.

Akceptēts noteikumu projekts "Par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātiem" , kuri noteiks kārtību, kādā Valsts būvinspekcija izsniedz un anulē hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātus, un gadījumus, kad tos izsniedz un anulē. Drošuma sertifikāts apliecinās, ka HES hidrotehniskās būves izbūvētas saskaņā ar būvprojektu un tām noteiktā kārtībā apstiprināta HES hidrotehnisko būvju drošuma programma, un Valsts būvinspekcija ir pārliecinājusies par to, ka HES valdītājs ir uzsācis tās pildīšanu ("A" drošuma klases būvēm) vai arī ir tam gatavs ("B" un "C" drošuma klases būvēm).

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos" , kuri noteiks kārtību, kādā Latvijas fiziskās un juridiskās personas veic rūpniecisko zveju Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos, bet ārvalstu juridiskās personas Latvijas Republikas Baltijas jūras (izņemot Rīgas līci) ekonomiskās zonas ūdeņos.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts "Grozījumi likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!