• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 23. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24. jūlija sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā veicami muitas kontroles pasākumi intelektuālā īpašuma aizsardzībai" , kuri nosaka kārtību, kādā veicami muitas kontroles pasākumi intelektuālā īpašuma aizsardzībai, aizliedzot kontrafaktu un pirātisku preču pagaidu uzglabāšanu, izlaišanu brīvam apgrozījumam, izvešanu, atpakaļizvešanu, ievešanu muitas noliktavā, ievešanu pārstrādei, ievešanu pārstrādei muitas kontrolē, ievešanu uz laiku, izvešanu uz laiku, atpakaļievešanu, ievešanu beznodokļu tirdzniecības veikalā, izvešanu pārstrādei, tranzītu un atteikšanos par labu valstij. Noteikumi neattiecas uz nekomerciālām precēm, kas ir fizisko personu bagāžā un nepārsniedz attiecībā uz nodokļu atvieglojumiem noteikto daudzumu.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.septembra noteikumos Nr.319 "Likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" normu piemērošanas noteikumi"" . Noteikumos precizēta likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 3.panta ceturtās daļas 4.punkta piemērošanas kārtība attiecībā uz nodokļa ieturēšanu no samaksas par intelektuālo īpašumu nerezidentiem gadījumos, ja izmaksāta autoratlīdzība par datorprogrammām, kā arī veikti citi precizējumi, kas saistīti ar grozījumiem likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli".

Akceptēti noteikumi "TARIC (apvienotā kopienas tarifa) klasifikatora izveidošanas un piemērošanas noteikumi" . Noteikumi nosaka TARIC klasifikatora izveidošanas un piemērošanas kārtību atbilstoši Eiropas Savienības TARIC klasifikatoram un ņemot vērā informatīvās sistēmas ieviešanas pakāpi. TARIC klasifikatoru izveido un piemēro Valsts ieņēmumu dienests, elektroniskajā datu bāzē ievadot informāciju par Latvijas kombinēto nomenklatūru, normatīvajos aktos paredzētajiem nodokļiem un nodevām un par tirdzniecības politikas pasākumiem.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabalu nodošanu privatizācijai" (48.saraksts). Ministru kabineta rīkojums paredz nodot privatizācijai atsevišķus valsts īpašumā esošus zemesgabalus. Uz šiem zemesgabaliem atrodas ēkas, uz kurām īpašuma tiesības Zemesgrāmatā ir nostiprinātas fiziskām un juridiskām personām, kam ir pirmpirkuma tiesības minēto zemesgabalu privatizācijā.

Akceptēts rīkojums "Izsoles komisijas nolikums Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas kopīgām bruņojuma iegādēm 2001.gadā" . Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas kopīgo bruņojuma iegāžu izsoles komisija ir Ministru kabineta izveidota institūcija bez juridiskās personas tiesībām, kura apzina, organizē un koordinē kopīgo bruņojuma iegādi Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas vajadzībām. Komisijai ir šādas funkcijas: apkopot informāciju par Aizsardzības ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Tieslietu ministrijai nepieciešamo bruņojumu; iesniegt Ministru kabinetā informāciju par kopīgi veicamo iegāžu plāniem un iegādēm; organizēt izsoles par kopīgi veicamo bruņojuma iegādi. Komisijas sastāvu nosaka Ministru prezidents ar rīkojumu.

Akceptēti noteikumi "Skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas noteikumi" . Noteikumi nosaka kārtību, kādā juridiskās personas vai ar līgumu saistītas šādu personu grupas (arī gadījumos, ja juridiskās personas vai ar līgumu saistītas šādu personu grupas vārdā darījumos darbojas tās pārstāvji) katru mēnesi deklarē savstarpējos skaidrā naudā veiktos darījumus. Juridiskās personas vai ar līgumu saistītas šādu personu grupas deklarē visus mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 1000 latu. Deklarāciju par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem darījuma dalībnieki iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē atbilstoši attiecīgā darījuma dalībnieka juridiskajai adresei ne vēlāk kā līdz pārskata mēnesim sekojošā kalendārā mēneša piecpadsmitajam datumam. Atzīti par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1997.gada 11.februāra noteikumi Nr.66 "Skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas noteikumi". Noteikumi stājas spēkā 2001.gada 1.septembrī un ir piemērojami, deklarējot 2001.gada augustā skaidrā naudā veiktos darījumus.

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā" , kurš paredz atļaut Satiksmes ministrijai nodot bez atlīdzības Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā valsts nekustamo mantu pēc tās izslēgšanas no valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" pamatkapitāla.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.226 "Valsts noslēpuma objektu saraksts"" , kuri paredz svītrot III nodaļas 4. un 5.punktu, IV nodaļas 9.punktu un VI nodaļas 6.punktu.

Akceptēts r īkojums "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.jūlija rīkojumā Nr.335 "Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju"" .

Akceptēts rīkojums "Par liftu projektēšanas, ražošanas un uzstādīšanas atbilstības novērtēšanas institūcijas pilnvarošanu" . Saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 6.pantu pilnvarot akciju sabiedrību "Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra" novērtēt liftu projektēšanas, ražošanas un uzstādīšanas atbilstību Ministru kabineta 2000.gada 25.aprīļa noteikumiem Nr.157 "Noteikumi par liftu un to drošības sastāvdaļu projektēšanas, ražošanas un liftu uzstādīšanas atbilstības novērtēšanu".

Pieņemta zināšanai informācija par Privatizācijas aģentūras ieņēmumiem un izdevumiem 2001.gadā .

Pieņemta zināšanai informācija par valsts īpašuma objektu privatizācijas gaitu 2001.gada I ceturksnī .

Pieņemta zināšanai informācija par koncepcijas "Latvijas valsts naftas ieguves kompānija (NIK)" īstenošanas gaitu .

Pieņemta zināšanai informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvijas krājbanka" privatizācijas gaitu .

Akceptēta Valsts programma bērnu stāvokļa uzlabošanai 2001.gadam.

Akceptēts Eiropas Savienības un Latvijas Asociācijas padomes lēmums par nosacījumiem, kādi ir jāievēro Latvijai, piedaloties programmā "Kultūra 2000" .

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 25.janvāra noteikumos Nr.37 "Noteikumi par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām"" . Noteikumi izstrādāti sakarā ar grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli". Tie paredz, ka, sākot ar 2001.gada 1.augustu, ar akcīzes nodokli netiek aplikti dārgmetāli un to izstrādājumi, dārgakmeņi un to izstrādājumi un šī norma tiek izslēgta no likuma.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 18.jūlija noteikumos Nr.238 "Noteikumi par atsevišķu likuma "Par akcīzes nodokli" normu piemērošanu"" . Tie paredz, ka, sākot ar 2001.gada 1.augustu, ar akcīzes nodokli netiek aplikti dārgmetāli un to izstrādājumi, dārgakmeņi un to izstrādājumi un šī norma tiek izslēgta no likuma, kā arī ietver precizējumu attiecībā uz vieglo automobiļu un motociklu aplikšanu ar akcīzes nodokli.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā augstskolas finansē no valsts budžeta līdzekļiem" .

Akceptēti "Noteikumi par 2001.gada valsts pamatbudžeta programmas "Pedagogu darba samaksas reforma" izdevumu sadalījumu pa valsts budžeta programmām un apakšprogrammām", kuri nosaka, kā Izglītības un zinātnes ministrijas 2001.gada valsts pamatbudžeta programmas "Pedagogu darba samaksas reforma" programmām un apakšprogrammām sadalāmi izdevumi 2 878 829 lati — pedagogu atalgojumiem un valsts sociālas apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Akceptēts Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtais Izglītības sistēmas reformu plāns izmaksu efektivitātes paaugstināšanai .

Akceptēti valsts pamatbudžeta izdevumu mērķa griesti 2002.gadam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!