• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 7. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2001., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - ikmēneša preses konferencē vakar, 12. jūlijā - Latvijas Radio vakar, 12. jūlijā

Vēl šajā numurā

13.07.2001., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 7. jūlija sēdē

Akceptēts r īkojuma projekts "Par Protokolu Eiropas līgumam par asociācijas izveidošanu starp Eiropas Kopienām un to Dalībvalstīm, no vienas puses, un Latvijas Republiku, no otras puses, par atbilstības novērtēšanu un rūpniecisko preču atzīšanu" .

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par Latvijas Banku". Grozījumi paredz precizēt Latvijas Bankas uzdevumus attiecībā uz maksājumu sistēmām un paplašināt tās pilnvaras darboties ar vērtspapīriem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "TARIC (apvienotā kopienas tarifa) klasifikatora izveidošanas un piemērošanas noteikumi" .

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību" . Tas paredz mainīt valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu apstiprināšanas kārtību.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm" . Grozījumi nodrošinās iespēju ieviest lauksaimniecības un pārtikas preču ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrāciju.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 28.maija noteikumos Nr.185 "Noteikumi par intelektuālā darba novērtēšanas un kvalifikācijas kategoriju noteikšanas pamatmetodiku" .

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā" . Grozījumu projekta mērķis ir paplašināt likuma "Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā" darbības sfēru uz ārvalstu militārpersonu atrašanos Latvijā ne tikai militāro mācību un manevru laikā, atvieglot autovadītāju apliecību atzīšanas kārtību Latvijā atbilstoši NATO SOFA prasībām un saskaņot ar NATO PfP SOFA prasībām ārvalstu militārpersonu ieceļošanas kārtību.

Akceptēts likumprojekts "Ieroču, munīcijas, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu likums" . Likuma mērķis būs noteikt fizisko un juridisko personu tiesības un pienākumus attiecībā uz ieroču, to sastāvdaļu, munīcijas, speciālo līdzekļu, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu vai pirotehnisko izstrādājumu apriti Latvijas Republikā, kā arī noteikt šo priekšmetu klasifikāciju, lai garantētu personu un sabiedrības drošību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Ostu attīstības fonda nolikums" .

Akceptēts likumprojekts "Bezdarbnieka un darba meklētāja atbalsta likums" . Šā likuma mērķis būs izveidot sistēmu bezdarbnieku un darba meklētāja atbalstam, lai nodrošinātu viņiem iespēju atgriezties darba tirgū. Tas noteiks bezdarbniekam un darba meklētājam paredzētos aktīvos nodarbinātības pasākumus, valsts un pašvaldību kompetenci šo pasākumu īstenošanā, kā arī bezdarbnieka un darba meklētāja statusu, tiesības un pienākumus. Saistībā ar likumprojektu "Bezdarbnieka un darba meklētāja atbalsta likums" akceptēts grozījumu projekts likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" .

Akceptēts noteikumu projekts "Darba vides iekšējās uzraudzības noteikumi uzņēmumā" . Tie noteiks kārtību, kādā darba devējs veic darba aizsardzības pasākumu un uzņēmuma saimnieciskās darbības plānošanu, organizēšanu, īstenošanu un vadīšanu, lai garantētu drošu un veselībai nekaitīgu darba vidi uzņēmuma organizatoriskā vienībā, kurā darba devējs nodarbina nodarbinātos.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Prasības melno metālu velmēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" . Tie noteiks prasības velmēšanas iekārtu — iekārtu, kas projektētas un uzstādītas, lai velmētu melnā metāla izstrādājumus, — valdītājiem un apkalpojošam personālam, lai, organizējot un veicot darbus ar velmēšanas iekārtām, novērstu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, kā arī nosaka velmēšanas iekārtu tehniskās uzraudzības kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Uzliesmojošu, sprādzienbīstamu un kaitīgu vielu uzglabāšanas rezervuāru tehniskās uzraudzības kārtība" . Tie noteiks prasības, kas jāievēro stacionāri uzstādītu rezervuāru un to grupu, kas projektēti un uzstādīti, lai uzglabātu šajos noteikumos noteiktās vielas, valdītājiem, apkalpojošam personālam un juridiskajām personām, lai, lietojot attiecīgās iekārtas vai veicot to uzstādīšanu, remontu, tehniskās apkopes, rekonstrukciju un tehniskās pārbaudes, neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, kā arī nosaka rezervuāru tehniskās uzraudzības kārtību.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!