• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas skolēni un skolotāji par Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2001., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zemnieki un Eiropas tirgus

Vēl šajā numurā

11.07.2001., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas skolēni un skolotāji par Eiropas Savienību

Eiropas Savienības informācijas centrā Rīgā notika Eiropas Komisijas (EK) delegācijas un apgāda "Izglītība" kopīgi rīkotā konkursa "Ceļojums uz Eiropas Savienību" noslēguma pasākums.

Dažādi konkursi jauniešiem par Eiropas Savienības tematiku pēdējā laikā notiek itin bieži. To atzina arī sabiedrisko attiecību aģentūras "Consensus PR" projektu vadītāja Inese Bēra, kurai kopš 1999. gada, kad sākta Eiropas Komisijas delegācijas sabiedrības informēšanas programma, šis bijis jau sestais konkurss. Arī apgāda "Izglītība" direktore Andra Mangale pastāstīja, ka kopš 1996. gada šis ir jau sestais konkurss saistībā ar ES, ko rīkojis apgāds "Izglītība", turklāt atzina, ka dalībnieki ar katru gadu kļūst arvien zinīgāki.

Bet šis konkurss atšķirībā no līdz šim notikušajiem bija īpašs ar tā dalībnieku vecuma plašo spektru — konkursā piedalījās gan pamatskolēni, gan arī, piemēram, skolotājas. Šāds konkurss stimulē arī skolotājus papildināt savas zināšanas. Iespēju piedalīties šāda veida konkursā atzinīgi novērtēja skolotājas, kas bija ieradušās uz konkursa noslēguma pasākumu.

Šī konkursa laikā tika saņemtas vēstules no 99 dalībniekiem. Uz noslēguma pasākumu bija aicināti pareizo atbilžu autori no visas Latvijas. Katras kārtas pieci pareizo atbilžu autori saņēma piemiņas balvas, kuras bija sarūpējusi Eiropas Komisijas delegācija Latvijā. Visaktīvākie pareizo atbilžu autori konkursa gaitā bija Aglonas vidusskolas un Talsu pamatskolas skolēni. Daudzas precīzas atbildes saņemtas arī no Balvu un Ogres rajona, kā arī Rīgas. Konkursa pirmo un otro vietu dalīja jūrmalnieks Juris Koše un jelgavnieks Viesturs Vēveris, kuri bija atbildējuši pareizi uz visiem konkursa jautājumiem, iegūstot vienādu punktu skaitu. Lai arī konkursa noteikumos bija minēts, ka vienāda punktu skaita gadījumā uzvarētājs tiek noteikts lozējot, abi uzvarētāji nolēma pirmās un otrās vietas balvas — 150 un 75 latus — sadalīt līdzīgās daļās. Savukārt trešo vietu un 50 latus ieguva jelgavnieks Arvis Ērmiņš, kas visa konkursa gaitā bija kļūdījies tikai vienā no atbildēm. Konkursa jautājumi tika publicēti laikrakstā ‘’Izglītība un Kultūra’’ sešās kārtās trīs mēnešu garumā, sākot ar 8. martu. Katra konkursa kārta bija veltīta citiem jautājumiem — Eiropas Savienībai, tās dalībvalstīm un kandidātvalstīm, Latvijai ceļā uz Eiropas Savienību, dažādiem informācijas avotiem par Eiropas Savienību. Konkursa pēdējā kārtā tika uzdoti jautājumi par apgādu ‘’Izglītība’’, kas pēdējos gados izdevis vairāk nekā 10 dažādas publikācijas par Eiropas Savienību. Pasākuma laikā konkursa dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Eiropas Savienības informācijas centru un, tiekoties ar Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā pārstāvjiem, uzdot jautājumus un diskutēt par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai.

"LV" informācija

Lappuses redaktors — "LV" Eiropas lietu redakrors ARTIS NĪGALS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!