• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 15. oktobra noteikumi Nr. 1110 "Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2013., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/op/2013/203.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1111

Noteikumi par ārvalstu civilās aviācijas gaisa kuģa lidojumu apkalpes personāla apliecību atzīšanu

Vēl šajā numurā

17.10.2013., Nr. 203

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1110

Pieņemts: 15.10.2013.

OP numurs: 2013/203.14

2013/203.14
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 18 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.1110

Rīgā 2013.gada 15.oktobrī (prot. Nr.54 20.§)

Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība

Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma
9.panta pirmo un otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā iestādes, komersanti un organizācijas (turpmāk – organizācijas), kuru apsardzi veic to darbinieki, Valsts policijā reģistrē iekšējās drošības dienestu, kā arī apmēru un kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par iekšējās drošības dienesta reģistrāciju.

2. Organizācija, kura vēlas izveidot savu apsardzi un nodrošināt iekšējo drošību savā valdījumā esošajos objektos, pieņem darbā trīs vai vairāk personas, kuras ir saņēmušas apsardzes sertifikātu, izveido iekšējās drošības dienestu un reģistrē to Valsts policijā.

3. Iekšējās drošības dienestu reģistrē Valsts policijas teritoriālajā struktūrvienībā atbilstoši organizācijas atrašanās vietai. Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība, kas reģistrējusi iekšējās drošības dienestu, nosūta ziņas par to arī citām Valsts policijas teritoriālajām struktūrvienībām, ja to darbības teritorijā atrodas organizācijas struktūrvienības (filiāles), kuru apsardzei izveidots un reģistrēts iekšējās drošības dienests.

4. Lai reģistrētu iekšējās drošības dienestu, organizācijas vadītājs vai viņa pilnvarota persona iesniedz Valsts policijā iesniegumu. Iesniegumā norāda:

4.1. organizācijas nosaukumu un vienoto reģistrācijas numuru;

4.2. organizācijas juridisko adresi, tālruņa numuru, kā arī elektroniskā pasta adresi (ja iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību vēlas saņemt elektroniski);

4.3. iekšējās drošības dienesta vadītāja vārdu, uzvārdu, personas kodu un kontakttālruņa numuru;

4.4. iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecības saņemšanas veidu – papīra formā vai elektroniska dokumenta veidā.

5. Iesniegumam pievieno:

5.1. tāda dokumenta kopiju, kas apliecina organizācijas iekšējās drošības dienesta izveidošanu, un iekšējās drošības dienesta amatu sarakstu;

5.2. iekšējās drošības dienesta darbinieku sarakstu, kurā norādīts personas vārds, uzvārds, personas kods, apsardzes sertifikāta numurs un izdošanas datums, un amata (darba pienākumu) apraksta kopijas;

5.3. iekšējās drošības dienestā izmantojamo šaujamieroču un speciālo līdzekļu veidu un skaitu;

5.4. sarakstu, kurā norādīti apsargājamo objektu nosaukumi, adreses, posteņu izvietojums (maršruti), darba režīms, maiņu skaits, cilvēku skaits maiņā, katrā objektā un maiņā izmantojamo šaujamieroču un speciālo līdzekļu skaits un sakaru līdzekļu veids.

6. Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minētā iesnieguma saņemšanas pārbauda, vai:

6.1. iesniegumā norādītas visas nepieciešamās ziņas un iesniegumam pievienoti visi šo noteikumu 5.punktā minētie dokumenti;

6.2. valsts nodevas maksājums ir saņemts valsts budžetā.

7. Ja iesniegumā nav norādītas visas šo noteikumu 4.punktā minētās ziņas vai iesniegumam nav pievienoti visi šo noteikumu 5.punktā minētie dokumenti, vai valsts budžetā nav saņemts valsts nodevas maksājums, Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība šo noteikumu 6.punktā minētajā termiņā informē organizācijas vadītāju vai viņa pilnvaroto personu:

7.1. par nepilnīgi aizpildītu šo noteikumu 4.punktā minēto iesniegumu, trūkstošajiem šo noteikumu 5.punktā minētajiem dokumentiem vai nesamaksāto valsts nodevu;

7.2. par termiņu (ne mazāku par piecām darbdienām), kura laikā nepieciešams novērst šo noteikumu 7.1.apakšpunktā minētos trūkumus.

8. Ja Valsts policijas teritoriālās struktūrvienības noteiktajā termiņā šo noteikumu 7.1.apakšpunktā minētie trūkumi nav novērsti, Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību.

9. Ja Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība mēneša laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minētā iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas vai likumā noteiktajā kārtībā pagarinātā iesnieguma izskatīšanas termiņā neinformē organizācijas vadītāju vai viņa pilnvaroto personu par atteikumu reģistrēt iekšējās drošības dienestu, uzskatāms, ka Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība organizācijai ir izsniegusi iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību, piemērojot Brīvas pakalpojuma sniegšanas likumā minēto noklusējumu.

10. Ja iestājas šo noteikumu 9.punktā minētie nosacījumi, Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība pēc pieprasījuma saņemšanas izsniedz organizācijai iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību.

11. Samaksātā valsts nodeva netiek atmaksāta.

12. Saņemot iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību papīra formā (pielikums), organizācijas vadītājs vai viņa pilnvarotā persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

13. Valsts nodeva par iekšējās drošības dienesta reģistrāciju ir 35,57 euro, un to maksā pirms iesnieguma iesniegšanas. Ja organizācijas vadītājs vai viņa pilnvarotā persona iesniegumu iesniedz elektroniski un izsaka vēlēšanos iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību saņemt elektroniska dokumenta veidā, valsts nodevu maksā, piemērojot koeficientu 0,9. Valsts nodevu maksā ar tāda maksājumu pakalpojuma sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē.

14. Valsts nodevu ieskaita pamatbudžeta ieņēmumu kontā Valsts kasē.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 28.decembra noteikumus Nr.1072 "Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 208.nr.; 2011, 202.nr.).

16. Noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

 

Pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 15.oktobra
noteikumiem Nr.1110

Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija

VALSTS POLICIJA

 

(struktūrvienības nosaukums)

 

(adrese, telefaksa un tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Iekšējās drošības dienesta
reģistrācijas apliecība
Nr.
_____

izsniegta
 

(iestādes, komersanta vai organizācijas nosaukums)

 

(juridiskā adrese)

 

(reģistrācijas numurs)

par tiesībām izveidot struktūrvienību, kas nodrošina apsardzi un iekšējo drošību.

 
 
 

(Valsts policijas struktūrvienības nosaukums)

 
 
 

(Valsts policijas struktūrvienības priekšnieka vārds, uzvārds, paraksts*)

Z.v.*

 
 

(datums*)

 

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "paraksts", "Z.v." (zīmoga vieta) un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!