• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2001., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - apsveicot jauno Lietuvas premjerministru - sarunā ar Eiropas patentu organizācijas prezidentu - tiekoties ar Polijas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

05.07.2001., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 3. jūlija sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.103, 04.07.2001.

Akceptēti “Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi” , kuri nosaka kārtību, kādā regulators licencē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu un regulējamo nozaru uzņēmumus, kā arī licences pieprasījuma iesniegšanas kārtību, ja tā nav noteikta regulējamo nozaru speciālajos likumos.

Akceptēti noteikumi “Par valsts nodevas par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu likmi 2001.gadam”, kuri nosaka valsts nodevas 2001.gadam par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu likmi latos atsevišķi katram regulējamās nozares sabiedrisko pakalpojumu veidam, pamatojoties uz sabiedrisko pakalpojumu gada neto apgrozījumu 2000.gadā un regulatora darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem izdevumiem 2001.gadā.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības līgumu par starpvaldību tirdznieciski ekonomiskās komisijas izveidošanu”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas pārstāvju norīkošanu Latvijas—Kazahstānas starpvaldību tirdznieciski ekonomiskās komisijas sastāvā” . Par komisijas līdzpriekšsēdētāju iecelts ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Daugavpils rajona Demenes pagastā saglabāšanu valsts īpašumā”.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Krāslavas rajonā, Bērziņu pagastā, saglabāšanu valsts īpašumā”.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Ludzas rajona Goliševas pagastā saglabāšanu valsts īpašumā”.

Akceptēts rīkojums “Par nekustamā īpašuma Preiļos, Talsu ielā 2, saglabāšanu valsts īpašumā”.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabalu Alūksnes rajona Pededzes pagastā saglabāšanu valsts īpašumā”.

Akceptēti “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 “Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību””, kas paredz noteikt, ka izglītības iestāde apliecības par pamatizglītību sekmju izrakstā ieraksta, ka izglītojamajam, kurš apgūst mazākumtautību izglītības programmas un, beidzot 9.klasi, kārto latviešu valodas eksāmenu, piešķirta attiecīga valsts valodas prasmes pakāpe. Noteikts, ka Izglītības satura un eksaminācijas centrs, pamatojoties uz izglītojamā iesniegumu, apliecības par pamatizglītību sekmju izrakstā ieraksta, ka izglītojamajam, kurš apguvis mazākumtautību izglītības programmas un, beidzot 9.klasi 2000./2001.mācību gadā, nokārtojis latviešu valodas eksāmenu, piešķirama attiecīga valsts valodas prasmes pakāpe.

Akceptēti noteikumi “Plānveida veselības aprūpes pakalpojumu pieprasītāju rindu veidošanas un pārraudzības kārtība”, kuri nosaka kārtību plānveida veselības aprūpes pakalpojumu pieprasītāju rindu veidošanai un pārraudzībai. Rindu veido slimokases sadarbībā ar ārstniecības iestādēm un pārrauga Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra. Rinda tiek veidota atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām, veselības aprūpei valsts budžetā apstiprinātajam finansu līdzekļu apjomam, ārstniecības iestādes tehnoloģiskajam un medicīniskā darbaspēku nodrošinājumam. Rindas ilgumu vērtē pēc laika perioda, kāds pēdējam rindā reģistrētajam pacientam jāgaida, lai saņemtu konkrēto plānveida palīdzību.

Pieņemt zināšanai ārlietu ministra Induļa Bērziņa informāciju par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā “Zivsaimniecība”. Ministru kabinets apstiprināja oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā “Zivsaimniecība”.

Pieņemts zināšanai pilnvarotā pārstāvja Eiropas Padomes Attīstības bankas Administratīvajā padomē — Ingūnas Sudrabas pārskats par savu darbību Administratīvajā padomē 2000.gadā.

Pieņemta zināšanai Finansu ministrijas sagatavotā informācija par valsts budžeta izpildes gaitu 2001.gada maijā.

Pieņemta zināšanai Finansu ministrijas sagatavotā informācija par nodokļu iekasēšanas uzlabošanu.

Akceptēts “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.220 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu”” , svītrots 94.punkts, kurš noteica, ka minētie noteikumi stājas spēkā no 2001.gada 1.augusta.

Akceptēti “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 30.aprīļa noteikumos Nr.179 “Kārtība, kādā finansu ministrs valsts vārdā sniedz galvojumus””, kuri paredz, ka galvojums kredītiestādēm par studējošo saistībām atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumu Nr.220 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu” nosacījumiem tiek sniegts pēc Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprināta kredītu ņēmēju kopsavilkuma saraksta saņemšanas Finansu ministrijā. Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā kredītu ņēmēju kopsavilkuma sarakstā tiek iekļauta: informācija par kredīta ņēmējiem; informācija par kredīta summu; informācija par galviniekiem (norāda fiziskas personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, vai pašvaldības nosaukumu un reģistrācijas numuru) vai ķīlu (vērtspapīriem norāda to nosaukumu, apjomu un tirgus vērtību, nekustamajam īpašumam — tirgus vērtību). Pēc kredītu ņēmēju kopsavilkuma saraksta saņemšanas finansu ministrs paraksta galvojuma līgumu ar kredītiestādi un galvojuma apkalpošanas līgumu starp Finansu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju un kredītiestādi.

Akceptēts rīkojums “Par A.Salmiņu”, ievērojot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova ieteikumu, Ministru kabinets apstiprināja Andreju Salmiņu par Radiācijas drošības centra direktoru.

Ministru kabinets pieņema zināšanai kultūras ministres Karinas Pētersones sniegto informāciju par Latvijas kultūras sezonas sarīkošanu Francijā . Ministru prezidents ir pilnvarots informēt Francijas prezidentu par Latvijas valsts gatavību sarīkot Latvijas kultūras sezonu Francijā 2004. un 2005.gadā.

Pieņemta zināšanai bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” valdes priekšsēdētāja ģenerāldirektora M.Paudera sniegtā informācija par ciparu virszemes apraides izveides stratēģiju Latvijā.

Pieņemta zināšanai Ministru prezidenta A.Bērziņa sniegtā informācija par ministriju iesniegtajiem konceptuālajiem pieteikumiem par Latvijas Republikas Satversmes 81.panta piemērošanu. Pieņemti zināšanai iesniegtie priekšlikumi izdot Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā šādus Ministru kabineta noteikumus: ”Grozījumi likumā “Par dzīvokļa īpašumu”” (iesniedzējs - Finansu ministrija); iesniedzējs - Iekšlietu ministrija; ”Grozījumi likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību””; “Grozījumi likumā “Par civilstāvokļa aktiem””; ”Grozījums likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””; “Grozījums Civillikumā”; “Grozījums Iedzīvotāju reģistra likumā”. Finansu ministrijai un Iekšlietu ministrijai uzdots iesniegt Valsts kancelejā precizēto noteikumu izdošanas steidzamības pamatojumu. Noteikumu projektus paredzēts izskatīt Koalīcijas padomē.

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Andreja Požarnova sniegtā informācija par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”” turpmāko virzību un darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā. Labklājības ministram uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē likumprojektu “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”” pirms tā izskatīšanas Saeimā otrajā lasījumā.

Pieņemts zināšanai iesniegtais ziņojums “Par ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju struktūras plāna sagatavošanas gaitu”. Labklājības ministrijai uzdots nodot ziņojumu publicēšanai laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres K.Pētersones iesniegtā informācija “Pārskats par valsts arhīvu sistēmas un Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbu 2000.gadā”.  Atzīmēts, ka iesniegtais pārskats nesniedz pilnīgu informāciju par Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbības mērķiem un rezultātiem atbilstoši Ministru kabineta 1998.gada 22.decembra instrukcijai Nr.3 “Instrukcija par gada publisko pārskatu sagatavošanas kārtību”. Kultūras ministrijai uzdots sagatavot un divu nedēļu laikā iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu jauna arhīvu likumprojekta koncepcijas un likumprojekta izstrādei. Kultūras ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas nolikuma projektu.

Pieņemts zināšanai Iekšējā audita padomes sagatavotais ziņojums par 2000.gadā ministrijās izveidotām iekšējā audita sistēmām. Ieteikumi par grozījumiem Ministru kabineta 1999.gada 5.oktobra noteikumos Nr.342 “Noteikumi par iekšējo auditu” un Ministru kabineta 1999.gada 5.oktobra noteikumos Nr.346 “Iekšējā audita padomes nolikums” Finansu ministrijai jāņem vērā, sagatavojot likumprojektu par iekšējo auditu.

Pieņemts zināšanai Finansu ministrijas sagatavotais pārskats par iekšējā audita sistēmas darbību valsts pārvaldē 2000.gadā.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Gundara Bērziņa iesniegtā informācija par valsts budžeta izpildes gaitu 2001.gada maijā.

Pieņemts zināšanai finansu ministra G.Bērziņa iesniegtā un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika sniegtā informācija par nodokļu iekasēšanas uzlabošanu.  Finansu ministrijai (Valsts ieņēmumu dienestam) uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā tiesību aktu projektus par attiecīgiem grozījumiem likumā “Par nodokļiem un nodevām”, “Par pievienotās vērtības nodokli” un “Par akcīzes nodokli naftas produktiem”. Finansu ministrijai (Valsts ieņēmumu dienestam), sagatavojot kārtējo pārskatu par valsts budžeta izpildes gaitu, uzdots pievienot priekšlikumus par uzlabojumiem akcīzes nodokļa iekasēšanai inaftas gāzēm.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu “Par pašvaldību administratīvi teritoriālā iedalījuma projektu apspriešanas rezultātiem un ministriju atzinumiem”. Pieņemts zināšanai, ka projekta publiskā apspriešanā, kā arī Latvijas iedzīvotāju aptaujā administratīvi teritoriālās reformas tālākai realizēšanai tiek atbalstīts pašvaldību administratīvi teritoriālā iedalījuma projekts, kas paredz nosacīti 102 pašvaldības. Arī Ministru kabinets pamatā atbalsta projektu, kas paredz nosacīti 102 pašvaldības. Atzīts par nepieciešamu pašvaldību administratīvi teritoriālā iedalījuma projektu izskatīt Saeimā un pilnvarot Ministru prezidentu iesniegt Saeimas Prezidijam ierosinājumu par Saeimas ārkārtas plenārsēdes sasaukšanu šī jautājuma izskatīšanai 2001.gada septembrī. Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās Jānim Krūmiņam uzdots sagatavot konceptuālu ziņojumu Saeimai, kurā paredzēt: pašvaldību apvienošanās process brīvprātīgi norit līdz 2003.gada 31.decembrim, ņemot vērā, ka nākamās pašvaldību vēlēšanas notiek atbilstoši jaunajam pašvaldību administratīvi teritoriālajam iedalījumam; Pašvaldību izlīdzināšanas fonda dotācijas jaunizveidotajiem novadiem nav mazākas par kopējo dotāciju attiecīgajām pašvaldībām pirms apvienošanās; priekšlikumus par papildu ekonomiskajiem stimuliem pašvaldībām, kuras brīvprātīgi apvienojas; kā mainīsies rajonu funkcijas pēc reformas īstenošanas, arī kā tiks risināti ar rajoniem saistīti tehniski jautājumi (piemēram, pasta indeksi, starprajonu telefonu sakari u.c.); Latvijas lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programma, pašvaldību vienotās informācijas sistēmas projekts, sabiedrības informēšanas programma administratīvi teritoriālās reformas mērķu un uzdevumu izskaidrošanai, kā arī citi teritoriālie projekti īstenojami, saistot tos ar jauno pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu. Ministriem uzdots nozares jautājumus, kas skar administratīvi teritoriālo reformu, saskaņot ar īpašu uzdevumu ministru valsts reformu lietās J.Krūmiņu. Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās uzdots sagatavoto ziņojumu un Saeimas lēmumprojektu līdz 1.septembrim iesniegt Ministru kabinetā.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu “Par pilnvarojumu vest sarunas ar Zviedrijas advokātu biroju “Mannheimer Swartling””. Ekonomikas ministrijai uzdots kopīgi ar valsts akciju sabiedrību “Latvenergo” sagatavot priekšlikumus valdības pozīcijai, kā arī atbildes projektu Zviedrijas advokātu birojam “Mannheimer Swartling”, kas pārstāv Zviedrijas firmas “Nykomb Synergetics Technology Holding AB” intereses, un līdz šā gada 6.augustam iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim uzdots nodrošināt, lai ar valdības pozīcijas sagatavošanu saistītie izdevumi tiktu segti no valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” līdzekļiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!