• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - apsveicot jauno Lietuvas premjerministru - sarunā ar Eiropas patentu organizācijas prezidentu - tiekoties ar Polijas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2001., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ģenerālprokuratūras dienesta informācija Nr.2/5-4-236

Par virsprokurora iecelšanu

Vēl šajā numurā

05.07.2001., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— apsveicot jauno Lietuvas premjerministru

Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš telefona sarunā apsveicis Aļģirdu Brazausku sakarā ar Lietuvas Republikas Seima izteikto uzticību, ieceļot Lietuvas Republikas premjerministra amatā.

A.Brazausks atzīmēja, ka viņam ir cieši un draudzīgi sakari ar Latvijas politiķiem, uzsverot savas draudzīgās saites ar bijušo Latvijas Republikas prezidentu Gunti Ulmani.

Ministru prezidents A.Bērziņš izteica pārliecību par ciešu turpmāko sadarbību, īpaši ņemot vērā, ka Lietuva pārņem prezidēšanu Baltijas Ministru padomē.

— sarunā ar Eiropas patentu organizācijas prezidentu

Ministru prezidents Andris Bērziņš vakar, 4. jūlijā, tikās ar Eiropas patentu organizācijas (EPO) prezidentu Dr. Ingo Koberu.

Tikšanās sākumā prezidents apsveica Ministru prezidentu sakarā ar EPO Administratīvās padomes 2001. gada 26. jūnija lēmumu uzaicināt Latviju pievienoties Eiropas patentu konvencijai. Par pilntiesīgu EPO locekli Latvija kļūs 2002. gada 1. jūlijā.

A.Bērziņš pateicās par apsveikumu un izteicās, ka šis lēmums Latvijai sniedz iespēju iekļauties vēl vienā starptautiskā organizācijā un sakārtot Latvijas likumdošanu patentu jomā atbilstoši Eiropas patentu konvencijas prasībām.

— tiekoties ar Polijas vēstnieku Latvijā

Vakar, 4. jūlijā, pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa atvadu vizītē bija ieradies Polijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jaroslavs Bratkevičs.

Tikšanās sākumā A.Bērziņš un J.Bratkevičs uzsvēra abu valstu labās divpusējās attiecības. Ministru prezidents augstu novērtēja Latvijas poļu minoritātes ieguldījumu Latvijas sociālajā un politiskajā dzīvē. A.Bērziņš ar pateicību pieminēja Latvijas poļu kopienas nosūtīto vēstuli Amerikas poļu kongresam, kā arī poļu apvienībām un organizācijām ASV ar uzaicinājumu aktīvi veicināt Latvijas un Baltijas valstu integrāciju NATO. Vēstnieks izteicās, kas Latvijai un Polijai ir kopējas intereses līdz 2002.gadam pabeigt sarunas par iestāšanos ES un piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2004.gadā.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja abpusējo Latvijas un Polijas augstākā līmeņa vizīšu nozīmi, kā arī noslēgtos divpusējos valstu līgumus, kas veicinās abu valstu uzņēmēju sadarbību.

Vizītes noslēgumā sarunu partneri pateicās viens otram par sadarbību un novēlēja turpmākus panākumus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!