• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Portugāles vēstnieka vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2001., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs - intervijā Latvijas Radio šodien, 2. jūlijā

Vēl šajā numurā

02.07.2001., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Portugāles vēstnieka vizīti

Piektdien, 29.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku NATO Fernando Andersenu–Gumarešu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Portugāles vēstnieks NATO uzsvēra, ka integrācija ES un NATO ir ilgtermiņa process, kura laikā veicami daudzi uzdevumi. Latvija, īstenojot savas ārpolitiskās prioritātes, iet pareizajā virzienā, un pēdējos gados paveiktais liecina par ievērojamu progresu.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs sacīja, ka integrācija ES un Ziemeļatlantijas aliansē ir Latvijas mērķi un pašlaik tiek darīts viss, lai tos sasniegtu iespējami ātri. Spilgts apliecinājums mūsu valsts mērķtiecībai ir šogad Saeimā pieņemtais Valsts aizsardzības finansēšanas likums, kas nosaka, ka 2003.gadā aizsardzības jomai tiks atvēlēti 2% no iekšzemes kopprodukta, kā arī veiksmīgā Latvijas karavīru piedalīšanās miera uzturēšanas operācijās Balkānos.

Tika pārrunāta arī sabiedrības attieksme jautājumā par Latvijas iestāšanos ES un NATO, kā arī sabiedrības integrācijas procesa norise. R.Pīks pastāstīja, ka, salīdzinot ES un NATO atbalstītāju skaitu iedzīvotāju vidū, jāsecina: par Latvijas integrāciju aliansē izteikušies vairāk — gan pilsoņi, gan nepilsoņi. Viņš arī atgādināja, ka daļa nepilsoņu kavējas iegūt Latvijas pilsonību tieši tādēļ, ka pagaidām nav drošu garantiju stabilitātei un drošībai mūsu valstī. Tomēr sabiedrības integrācijas gaita kopumā vērtējama kā sekmīga — tiek īstenota sabiedrības integrācijas programma, izveidots sabiedrības integrācijas fonds, valsts atbalsta izglītību astoņās nacionālo minoritāšu valodās.

Saeimas preses dienests

29. jūnijā ārlietu ministrs tikās ar Portugāles vēstnieku NATO Fernando Andersenu–Gumarešu, kurš ieradies Rīgā, lai iepazītos ar Latvijas aktualitātēm politikā un ekonomikā, kā arī paveikto aizsardzības jomā ceļā uz NATO.

Sarunā ar I. Bērziņu tika pārrunāts NATO paplašināšanās process, Latvijas gatavošanās dalībai aliansē un Rīcības plāna dalībai NATO izpilde. Portugāles vēstnieks NATO atzina, ka Latvija veiksmīgi pilda savus mājas darbus un uzrāda labu progresu. I. Bērziņš raksturoja arī Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu norisi. Portugāles vēstnieks kopā ar Latvijas vēstnieku NATO Imantu Lieģi piedalījās arī Latvijas nevalstiskās organizācijas LATO rīkotajā seminārā “Latvija NATO valsts — sapnis vai realitāte”.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!