• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par patēriņa cenām šāgada maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2001., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studiju kredītu jauno kārtību

Vēl šajā numurā

26.06.2001., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par patēriņa cenām šāgada maijā

Vidējais patēriņa cenu līmenis 2001. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, pieauga par 1%. Precēm cenas cēlās par 1,2%, bet pakalpojumiem — par 0,5%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, patēriņa cenas pieauga par 2,7%, tai skaitā precēm — par 2,9%, bet pakalpojumiem — par 1,9%.

Maijā visvairāk — par 2,1% — palielinājās pārtikas produktu cenas. Lielākā ietekme bija dārzeņu un kartupeļu cenu pieaugumam — attiecīgi par 26,8% un 14,2%. Cenu līmenis, izslēdzot augļu, dārzeņu un kartupeļu ietekmi, maijā pieauga par 0,4%. No pārējiem pārtikas produktiem cenas palielinājās gaļai un gaļas izstrādājumiem — par 0,8%, sieram — par 1,8%, pienam, piena produktiem un olām — par 0,2%. Gaļas ēdienu cenas sabiedriskajā ēdināšanā maijā cēlās par 2,0%.

Apģērbi un apavi kļuva dārgāki par 1,2% un degviela — par 0,9%.

Cenu kāpumu ietekmēja arī atsevišķu pakalpojumu tarifu pieaugums. Maijā par 3,9% pieauga medicīnas pakalpojumu cenas, jo cēlās maksa par ārsta mājas vizīti. Par 3% palielinājās maksa par mājas uzturēšanu privatizētajos dzīvokļos. Savukārt par 4,3% pazeminājās sašķidrinātās balonu gāzes cena.

Igaunijā 2001. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, patēriņa cenas pieauga par 0,7%. Lielākā ietekme uz cenu indeksu bija pārtikas produktu un degvielas cenu kāpumam. Salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, patēriņa cenas Igaunijā pieauga par 6,9%.

Lietuvā 2001. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, patēriņa cenas pieauga par 0,6%. To ietekmēja pārtikas produktu, degvielas, apģērbu un apavu cenu pieaugums. Salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, patēriņa cenas pieauga par 1,7%.

Centrālā statistikas pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!