• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studiju kredītu jauno kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2001., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs - intervijā Latvijas Radio vakar, 25. jūnijā

Vēl šajā numurā

26.06.2001., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studiju kredītu jauno kārtību

Studentiem būs pieejami kredīti no kredītiestāžu līdzekļiem jau šā gada augusta sākumā, apliecina finansu ministrs Gundars Bērziņš. Studentu apvienības bažas par studējošo un studiju kredītu jaunās kārtības ieviešanas termiņiem ir izprotamas, taču šoreiz pārāk pesimistiskas, norāda ministrs.

Ministru kabinets visai vēlu — tikai 29.maijā — pieņēma noteikumus par kārtību, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu. Tādēļ Finansu ministrija, izprotot savlaicīgu aizdevumu nepieciešamību studentiem, tūdaļ pēc noteikumu pieņemšanas sastādīja veicamo pasākumu plānu ar stingriem termiņiem, lai bankas varētu sākt izsniegt kredītus studentiem jau 1.augustā.

Ministrija jau ir sagatavojusi nepieciešamos grozījumus Ministru kabineta noteikumos par galvojumu sniegšanas kārtību. Studiju un studējošo kredītiem šogad papildus nepieciešamā naudas summa ir iekļauta 2001.gada budžeta grozījumos, ko otrdien, 26.jūnijā, paredzēts pieņemt Saeimā pēdējā lasījumā.

Jau šīs nedēļas laikā tiks izveidota izsoles komisija izsolei kredītiestādēm un sagatavots izsoles nolikums. Jūlija pirmajā pusē notiks izsole kredītiestādēm, lai noskaidrotu bankas, kas drīkstēs studentiem izsniegt aizdevumus ar valsts galvojumu. Sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju līgumus ar kredītiestādēm, galvojuma līgumus ar bankām un galvojuma apkalpošanas līgumus paredzēts parakstīt jūlija otrajā pusē, tā padarot studentiem pieejamus aizdevumus.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!