• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 16. aprīļa noteikumi Nr. 205 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 9.februāra noteikumos Nr.132 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)""". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2013., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/op/2013/80.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.211

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumos Nr.344 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

25.04.2013., Nr. 80

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 205

Pieņemts: 16.04.2013.

OP numurs: 2013/80.7

2013/80.7
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.205

Rīgā 2013.gada 16.aprīlī (prot. Nr.20 22.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 9.februāra noteikumos Nr.132 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 9.februāra noteikumos Nr.132 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)"" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 37., 60., 128.nr.; 2011, 44.nr.; 2012, 51.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. esošās saimnieciskās darbības attīstībai vai dažādošanai – juridiskām personām vai individuālajiem komersantiem, kam ir noslēgts pārskata gads un Valsts ieņēmumu dienestā iesniegta iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarācija vai gada pārskats. Esošās saimnieciskās darbības sistemātiskumu apliecina darījumu regularitāte – vismaz trīs darījumi par atlīdzību finanšu pārskata gadā."

2. Izteikt 11.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.2. mežkopība un citas mežsaimniecības darbības (NACE 2.red. A sadaļas 02.10 klase), izņemot meža koku audzētavu darbību;".

3. Papildināt noteikumus ar 11.2.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.2.1 mežsaimniecības palīgdarbības (NACE 2.red. A sadaļas 02.40 klase) – tikai mežistrādes pakalpojumu sniegšana;".

4. Izteikt 17.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.1. ja projekta iesniegumu iesniedz papīra formā – projekta iesniegumu vienā eksemplārā (otru projekta iesnieguma eksemplāru iesniedz, ja vēlas saņemt atzīmi par projekta iesnieguma saņemšanu) un saimnieciskās darbības finanšu analīzi vismaz trim gadiem. Ja paredzēts īstenot šo noteikumu 9.1.apakšpunktā minēto aktivitāti, saimnieciskās darbības finanšu analīzē ietver šo noteikumu 1.pielikuma E.1. un E.2.sadaļu, bet, ja paredzēts īstenot 9.2.apakšpunktā minēto aktivitāti, – 1.pielikuma E.1., E.2., E.3., E.4. un E.5.sadaļu, kā arī E.6.sadaļu, ja projekta attiecināmo izmaksu kopsumma pārsniedz 70 280 latu. Ja plānots īstenot projektu, kura attiecināmo izmaksu kopsumma visā plānošanas periodā vienai atbalsta pretendenta saistīto personu grupai nepārsniedz 35 000 latu, saimnieciskās darbības finanšu analīzē ietver šo noteikumu 1.pielikuma E.1. un E.5.sadaļu;".

5. Izteikt 17.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.4. apliecinājumu par projekta īstenošanai pieejamiem finanšu resursiem. Ja projekta īstenošanai tiks ņemts kredīts – izziņu par kredīta piešķiršanu (2.pielikums). Izziņu iesniedz kopā ar projekta iesniegumu. Minēto izziņu neiesniedz par šo noteikumu 9.1 punktā minēto aizdevumu. Triju mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu atbalsta pretendents rakstiski informē Lauku atbalsta dienestu par šo noteikumu 9.1 punktā minētā aizdevuma saņemšanu, iesniedzot informāciju personīgi vai nosūtot pa pastu. Ja atbalsta pretendents projekta īstenošanā plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus, tas iesniedz dokumentus, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību;".

6. Svītrot 17.9.apakšpunktā vārdus "(šajā apakšpunktā minētos dokumentus neiesniedz, ja paredzēts mobilās tehnikas un kravas transporta iepirkums)".

7. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Atbalsta intensitāte ir:

24.1. 40 procentu no kopējās attiecināmo izmaksu summas šo noteikumu 9.punktā minētajās aktivitātēs, izņemot šo noteikumu 24.2.apakšpunktā minētos gadījumus;

24.2. 50 procentu no kopējās attiecināmo izmaksu summas šo noteikumu 11.2. un 11.2.1 apakšpunktā minētajās nozarēs mežaudžu kopšanai un atjaunošanai paredzēta jauna aprīkojuma un rokas motorinstrumentu, kā arī darba aizsardzības līdzekļu iegādei."

8. Izteikt 25.punktu šādā redakcijā:

"25. Visā plānošanas periodā vienai ar atbalsta pretendentu saistīto personu grupai kopējā attiecināmo izmaksu summa nepārsniedz EUR 100 000 ekvivalentu latos."

9. Izteikt 35.7. un 35.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"35.7. vispārējas nozīmes transportlīdzekļu izmaksas (tai skaitā traktori, kvadricikli), izņemot specializētos transportlīdzekļus, kuri konstruktīvi un tikai rūpnieciski ražoti speciālas nozīmes kravu pārvadāšanai vai specifisku darbu veikšanai un uz kuriem ir uzstādītas specifisko funkciju veikšanai paredzētās iekārtas;

35.8. tādas mežizstrādes pašgājējtehnikas (pievešanas, treilēšanas, koku gāšanas, atzarošanas un sagarināšanas mašīnas) iegāde, kuras pašmasa ir lielāka par piecām tonnām, kā arī tās aprīkojuma iegāde, ja tas funkcionāli nepieciešams minētās tehnikas darbībai;".

10. Aizstāt 40.punktā skaitli un vārdu "30.aprīlim" ar skaitli un vārdu "1.jūnijam".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministre L.Straujuma

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!