• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 16. aprīļa noteikumi Nr. 211 "Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumos Nr.344 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2013., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/op/2013/80.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.212

Grozījums Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.135 "Iedzīvotāju genoma valsts reģistra izveides, papildināšanas un uzturēšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

25.04.2013., Nr. 80

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 211

Pieņemts: 16.04.2013.

OP numurs: 2013/80.8

2013/80.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.211

Rīgā 2013.gada 16.aprīlī (prot. Nr.20 42.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumos Nr.344 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli"
18.panta piekto, 6.1 un 6.2 daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumos Nr.344 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 71., 191.nr.; 2012, 51., 161.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2.1.apakšpunktā vārdus "valsts aģentūrā "Lauksaimniecības datu centrs"" ar vārdiem "Lauksaimniecības datu centrā".

2. Izteikt 3.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2. par to kārtējā gada atbalstam deklarēto un apstiprināto pastāvīgo pļavu un ganību vai aramzemē sēto ilggadīgo zālāju hektāru skaitu, attiecībā uz kuriem ir nodrošināts minimālais lauksaimniecības dzīvnieku blīvums vismaz 0,2 nosacītās liellopu vienības uz vienu hektāru. Liellopu vienību skaitu nosaka atbilstoši datu centra datiem pēc stāvokļa saimniecībā kārtējā gada 1.jūnijā. Nosacītās liellopu vienības saimniecībā aprēķina saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumā minētajiem koeficientiem. Šajā apakšpunktā minēto prasību nepiemēro lauksaimniecības produkcijas ražotājam, kas līdz kārtējā gada 1.jūnijam reģistrējies datu centrā kā dzīvnieku barības primārais ražotājs un kam datu centrā nav reģistrēts ganāmpulks, novietnes un lauksaimniecības dzīvnieki."

3. Aizstāt 3.punktā vārdus "iepriekšējā gadā" ar vārdiem "par iepriekšējo gadu".

4. Izteikt 6. un 7.punktu šādā redakcijā:

"6. Datu centrs šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minēto informāciju un dzīvnieku barības primāro ražotāju reģistra datus (par stāvokli kārtējā gada 1.jūnijā) iesniedz Lauku atbalsta dienestā līdz kārtējā gada 10.jūnijam.

7. Lauku atbalsta dienests līdz kārtējā gada 30.jūnijam:

7.1. izvērtē iesniegumā norādīto informāciju un šo noteikumu 6.punktā minēto informāciju;

7.2. aprēķina zemes platību zem zivju dīķiem, par kuras apstrādāšanu piešķir dīzeļdegvielu. Zemes platību aprēķina, izmantojot šādu formulu:

Pl = H x 1/3, kur

Pl – platība (ha);

H – pieteiktā zemes platība zem zivju dīķiem (ha);

1/3 – zivju audzēšanas cikla koeficients;

7.3. aprēķina lauksaimniecības dzīvnieku blīvumu (nosacītās liellopu vienības) uz saimniecības kopējo atbalstam deklarēto pastāvīgo pļavu un ganību vai aramzemē sēto ilggadīgo zālāju platību. Minēto blīvumu aprēķina, izmantojot šādu formulu:

NLB =

DZ x k

, kur

L

NLB – lauksaimniecības dzīvnieku minimālais blīvums uz atbalstam deklarēto un apstiprināto pastāvīgo pļavu un ganību vai aramzemē sēto ilggadīgo zālāju platību;

DZ – lauksaimniecības dzīvnieku skaits atbilstoši datu centra datiem pēc stāvokļa saimniecībā kārtējā gada 1.jūnijā (gab.);

k – lauksaimniecības dzīvnieku skaita pārrēķināšanas koeficients nosacītajās liellopu vienībās;

L – atbalstam deklarēto un apstiprināto pastāvīgo pļavu un ganību vai aramzemē sēto ilggadīgo zālāju platība (ha);

7.4. izvērtē lauksaimniecības produkcijas ražotāja ieņēmumus, ņemot vērā līdz kārtējā gada 30.septembrim precizēto gada ienākumu deklarāciju vai uzņēmuma gada pārskatu, un nosaka, vai kopējā platība atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajām prasībām;

7.5. pieņem lēmumu piešķirt dīzeļdegvielu 50 litru apmērā par atbalsttiesīgo platības hektāru. Lēmumā norāda lauksaimniecības produkcijas ražotājam piešķirto klienta reģistrācijas numuru un lēmumu paziņo lauksaimniecības produkcijas ražotājam. Ja lauksaimniecības produkcijas ražotājs neatbilst šo noteikumu prasībām, tam dīzeļdegvielu nepiešķir."

5. Papildināt noteikumus ar 22.punktu šādā redakcijā:

"22.  2013./2014.saimnieciskajā gadā maksimālais kopējais dīzeļdegvielas daudzums, kam piemēro atbrīvojumu no akcīzes nodokļa, ir 108 992 100 litru."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministre L.Straujuma

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!