• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 8. novembra saistošie noteikumi Nr. 31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils iedzīvotājiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2012., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/op/2012/194.35

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.32

Saistošie noteikumi par vienreizēju pabalstu piešķiršanu Jēkabpils pilsētā

Vēl šajā numurā

11.12.2012., Nr. 194

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 31

Pieņemts: 08.11.2012.

OP numurs: 2012/194.35

2012/194.35
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.31

Jēkabpilī 2012.gada 8.novembrī

Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils iedzīvotājiem

Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes
08.11.2012. lēmumu Nr.428
(prot. Nr.26, 10.§)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu

1. Noteikumos lietotie termini

1. Daudzbērnu ģimene – ģimene, kura aprūpē trīs vai vairāk bērnus līdz 21 gada vecumam, tai skaitā, audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus.

2. Ģimene – laulātie vai personas, kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī.

3. Materiālais atbalsts – pašvaldības papildus sniegtais atbalsts ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai pabalstu vai atvieglojumu veidā.

4. SOPA – sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu administrēšanas elektroniskā sistēma, kurā tiek uzglabāta informācija par ģimenēm un atsevišķi dzīvojošām personām piešķirtajiem pabalstiem un atvieglojumiem.

2. Vispārīgie jautājumi

5. Saistošie noteikumi nosaka materiālā atbalsta, kas saistīti ar pašvaldības iedzīvotāju, sociālo grupu interesēs brīvprātīgi īstenotajām iniciatīvām, bez ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas, veidus, apmērus, piešķiršanas un izmaksas kārtību Jēkabpils pilsētā.

6. Materiālā atbalsta veidi:

6.1. atbalsts daudzbērnu ģimenēm:

6.1.1. atvieglojumi maksai par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē;

6.1.2. brīvpusdienas;

6.1.3. pabalsts uzsākot mācību gadu;

6.2. atbalsts adoptētājiem;

6.3. bērna piedzimšanas pabalsts;

6.4. svētku pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem;

6.5. pabalsts Ziemassvētku paciņas iegādei;

7. Tiesības saņemt materiālo atbalstu ir ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai, kuras pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā.

8. Materiālo atbalstu sniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

3. Materiālā atbalsta piešķiršanas kārtība

9. Materiālā atbalsta saņemšanai, izņemot šo noteikumu 4.1.apakšnodaļā minēto atvieglojumu, pieprasītājs, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz Jēkabpils Sociālajā dienestā (turpmāk – Dienests) rakstisku iesniegumu, kā arī iesniedz vai uzrāda citus attiecīgā pabalsta saņemšanai nepieciešamos dokumentus. Šo noteikumu 4.1.apakšnodaļā minēto atvieglojumu saņemšanai, pieprasītājs iesniegumu iesniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā.

10. Pieprasītājs iesniegumu paraksta visu ģimenes pilngadīgo locekļu vārdā.

11. Iesniedzot Dienestā šo noteikumu 9.punktā minēto iesniegumu, pieprasītājs un visi pilngadīgie ģimenes locekļi dod atļauju iegūt un izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par visiem ģimenes locekļiem, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai par materiālā atbalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt materiālo atbalstu, un veikt datu apstrādi elektroniskajā datu bāzē SOPA.

12. Lēmumu par materiālā atbalsta, izņemot šo noteikumu 4.1.apakšnodaļā minēto atvieglojumu, piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt materiālo atbalstu pieņem Dienests desmit darbdienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas. Lēmumu par šo noteikumu 4.1.apakšnodaļā minēto atvieglojumu piešķiršanu vai atteikumu pieņem Jēkabpils pilsētas dome.

13. Materiālais atbalsts netiek piešķirts personām, kuras saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas sniegtos pakalpojumus vai atrodas ieslodzījumā.

4. Atbalsts daudzbērnu ģimenēm

4.1. Atvieglojumi maksai par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē

14. Atvieglojumus maksai par bērna, kurš apmeklē Jēkabpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, ēdināšanu Jēkabpils pilsētas pašvaldība piešķir:

14.1. 50% apmērā no Jēkabpils pilsētas domes noteiktās maksas ģimenei, kurā ir trīs bērni;

14.2. 100% apmērā no Jēkabpils pilsētas domes noteiktās maksas ģimenei, kurā ir četri vai vairāk bērni.

15. Vienas dienas ēdināšanas izmaksas pirmsskolas izglītības iestādēs nosaka Jēkabpils pilsētas dome.

16. Atvieglojumi tiek piešķirti ar mēnesi, kurā saņemts iesniegums, samazinot mēneša maksu attiecīgi piešķirtajam atvieglojumam. Piešķirtie atvieglojumi ir spēkā, kamēr ģimene atbilst noteiktajam atvieglojumu līmenim.

4.2. Brīvpusdienas

17. Brīvpusdienas piešķir izglītojamajiem līdz 19 gadu vecumam, kuri iegūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs.

18. Brīvpusdienas pieprasāmas katram semestrim atsevišķi.

19. Brīvpusdienu maksu par viena izglītojamā ēdināšanu dienā nosaka Jēkabpils pilsētas dome.

20. Brīvpusdienas piešķir līdz katra semestra mācību beigām.

21. Piešķirto pabalstu pārskaita ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam saskaņā ar piestādīto rēķinu par iepriekšējo kalendāra mēnesi.

4.3. Pabalsts uzsākot mācību gadu

22. Pabalstu skolas piederumu iegādei piešķir vienu reizi gadā, uzsākot mācību gadu pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē.

23. Pabalstu var pieprasīt no 1.jūlija līdz 30.novembrim.

24. Dienests pieprasītājam izsniedz par katru bērnu vienu talonu skolas piederumu iegādei, kura vērtība ir 10% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Talons skolas piederumu iegādei izmantojams līdz kārtējā gada beigām tirdzniecības vietā, ar kuru Dienestam noslēgts līgums.

5. Atbalsts adoptētājiem

25. Dienests sniedz materiālu atbalstu ģimenei, kura adoptējusi bērnu (izņemot gadījumus, kad viens laulātais adoptējis otra laulātā bērnu), piešķirot brīvpusdienas adoptētajam bērnam šo noteikumu 4.2.apakšnodaļā noteiktajā kārtībā.

26. Lai saņemtu atbalstu adoptētājiem, pieprasītājs papildus iesniegumam iesniedz tiesas nolēmuma par adopcijas apstiprināšanu, kas stājies likumīgā spēkā, kopiju.

27. Bez adoptētāja rakstiskas piekrišanas ziņas par adopciju līdz bērna pilngadībai nav izpaužamas.

6. Bērna piedzimšanas pabalsts

28. Bērna piedzimšanas pabalsts ir vienreizējs pabalsts, kas paredzēts, lai sniegtu materiālu atbalstu jaundzimušā vajadzību nodrošināšanai.

29. Tiesības saņemt pabalstu par katru jaundzimušo vai aizbildnībā paņemto bērnu (līdz viena gada vecumam) ir vienam no jaundzimušā vecākiem vai personai, kura ar bāriņtiesas nolēmumu iecelta par aizbildni, ja bērna pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā un pabalsts nav piešķirts aizbildnībā paņemtā bērna vecākiem.

30. Pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no bērna dzimšanas vai aizbildnības nodibināšanas dienas.

31. Ja lēmumu par aizbildņa iecelšanu pieņēmusi citas pašvaldības bāriņtiesa, pieprasītājs papildus iesniegumam iesniedz attiecīgā lēmuma kopiju.

32. Ja bērna piedzimšana reģistrēta ārvalstīs, dokumentam, kas apliecina bērna piedzimšanas fakta reģistrāciju (ja dokuments sastādīts svešvalodā), jāpievieno likumā noteiktajā kartībā apliecinātu tulkojumu valsts valodā.

33. Pabalsta apmērs ir piecdesmit lati.

34. Pabalstu piešķir, ja vismaz vienam no jaundzimušā vecākiem vai aizbildnim pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā nepārtraukti ne mazāk kā vienu gadu pirms pabalsta pieprasīšanas.

35. Pabalstu nepiešķir, ja:

35.1. bērns nodzīvojis mazāk par septiņām diennaktīm;

35.2. bērns ievietots valsts, pašvaldības vai nevalstisko organizāciju bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā un ir pilnā tās apgādībā;

35.3. pabalsts piešķirts citā pašvaldībā.

36. Pabalstu izmaksā par katru bērnu tādā apmērā, kāds bija noteikts bērna piedzimšanas dienā.

7. Svētku pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem

37. Pabalstu piešķir politiski represētajai personai un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam vienu reizi gadā, sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu (18.novembri).

38. Pabalstu var pieprasīt no 1.oktobra līdz 20.decembrim, uzrādot politiski represētās personas vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību.

39. Pabalsta apmērs ir divdesmit lati.

8. Pabalsts Ziemassvētku paciņas iegādei

40. Pabalstu piešķir vienu reizi gadā trūcīgai ģimenei par katru bērnu vecumā no 6 mēnešiem līdz 12 gadiem, sagaidot Ziemassvētkus.

41. Pabalstu var pieprasīt no 1.novembra līdz 20.decembrim.

42. Pabalstu piešķir, izsniedzot talonu, kura vērtība ir 2,5% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Talons Ziemassvētku paciņas iegādei izmantojams viena mēneša laikā no tā izsniegšanas dienas tirdzniecības vietā, ar kuru Dienestam noslēgts līgums.

9. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

43. Dienesta lēmumu var apstrīdēt Jēkabpils pilsētas domē Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

44. Jēkabpils pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

10. Noslēguma jautājumi

45. Šo noteikumu 4.2. un 4.3.apakšnodaļa un 5. un 8.nodaļa stājas spēkā ar 2013.gada 1.janvāri.

46. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 24.07.2008. saistošos noteikumus Nr.9 "Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

 

Jēkabpils pilsētas domes 08.11.2012. saistošo noteikumu Nr.31
"Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils iedzīvotājiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu.

Saskaņā ar Ministru kabineta 03.02.2009. noteikumu Nr.108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140.punktu sagatavojams jaunu noteikumu projekts, ja grozījumu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka netestētā materiālā atbalsta (pabalstu, atvieglojumu) veidus, apmērus un piešķiršanas kārtību atsevišķām iedzīvotāju kategorijām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Atjaunojot pabalstus tiek prognozēts, ka papildus būs nepieciešami 37 100,00 Ls, tai skaitā:

1) brīvpusdienas daudzbērnu ģimenēm – apmēram 32 000,00 Ls (aprēķins: apmēram 170 skolēni x 1,10 Ls x 171 mācību diena);

2) mācību līdzekļu iegādei daudzbērnu ģimenēm – 3 400,00 Ls (aprēķins: apmēram 170 skolēni x 20,00 Ls (talona vērtība));

3) Ziemassvētku paciņu iegādei – apmēram 1700,00 Ls (aprēķins: apmēram 350 bērni x 5,00 Ls (talona vērtība)).

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.

Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā internetā un Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!