• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 25. oktobra saistošie noteikumi Nr. 29 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2012., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/op/2012/179.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.30

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra saistošajos noteikumos Nr.36 "Saistošie noteikumi par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam"

Vēl šajā numurā

13.11.2012., Nr. 179

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 29

Pieņemts: 25.10.2012.

OP numurs: 2012/179.21

2012/179.21
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.29

Jēkabpilī 2012.gada 25.oktobrī

Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā

Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes
25.10.2012. lēmumu Nr.408 (prot. Nr.24, 20.§)

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13.panta sesto daļu, Ministru kabineta 2012.gada 24.aprīļa
noteikumu Nr.281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās
informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" 69. un 79.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iesniegšana, pieņemšana un reģistrēšana datubāzē.

2. Noteikumi ir obligāti visām juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, izstrādā detālplānojumus, zemes ierīcības projektus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju.

3. Pilsētas administratīvajā teritorijā topogrāfiskās informācijas pieņemšanu, pārbaudi un mērniecībai nepieciešamo datu izsniegšanu realizē un koordinē Jēkabpils pilsētas pašvaldības izvēlēta persona, ar kuru noslēgts attiecīgs līgums (turpmāk tekstā – Datubāzes turētājs).

4. Izveidotā datubāze pieder Jēkabpils pilsētas pašvaldībai.

5. Topogrāfisko informāciju iesniedz elektroniski (digitālā veidā) Datubāzes turētājam pārbaudei un reģistrēšanai datubāzē.

6. Datubāzes turētājs pārbauda iesniegto topogrāfisko informāciju, izvērtē tās atbilstību normatīvo aktu prasībām un datubāzē esošai informācijai, pārliecinās, vai ir nepieciešamie saskaņojumi ar uzmērāmajā teritorijā esošo inženierkomunikāciju dienestiem.

7. Topogrāfiskos plānus, kas izstrādāti attiecīgās pašvaldības teritorijā, nepieciešams saskaņot ar šādiem inženierkomunikāciju turētājiem:

7.1. SIA "Jēkabpils ūdens",

7.2. SIA "Lattelecom",

7.3. SIA "Aiviekstes energobūvnieks",

7.4. AS "Sadales tīkls",

7.5. AS "Latvijas gāze",

7.6. SIA "Jēkabpils siltums",

7.7. ja topogrāfisko plānu izstrādā Latvijas dzelzceļa teritorijā, tad saskaņot nepieciešams arī ar Valsts AS "Latvijas dzelzceļš".

8. Nepilnību gadījumā Datubāzes turētājs iesniegto topogrāfisko informāciju ar iebildēm atgriež iesniedzējam nepilnību novēršanai. Iesniedzēja pienākums ir tās novērst un izlaboto topogrāfisko plānu ar tā digitālo versiju un topogrāfisko plānu ar pārbaudes veicēja atzīmēm iesniegt atkārtotai pārbaudei un reģistrēšanai datubāzē.

9. Datubāzes turētājs informācijas pārbaudi un reģistrāciju datubāzē veic ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no topogrāfiskās informācijas saņemšanas dienas. Gadījumā, ja iesniegtajā topogrāfiskajā informācijā tiek konstatētas nepilnības, iesniegtā topogrāfiskā informācija tiek reģistrēta datubāzē ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no atkārtotās topogrāfiskās informācijas iesniegšanas dienas, kurā nav konstatēti trūkumi.

10. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvvalde būvprojektu akceptē pēc topogrāfisko datu saskaņošanas ar Datubāzes turētāju un topogrāfiskās informācijas ievadīšanas datubāzē.

11. Datubāzes turētājs nodrošina Jēkabpils pilsētas augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes sadarbspēju ar Valsts zemes dienesta centrālo datubāzi un citām valsts un pašvaldības iestādēm.

12. Detālplānojumu un zemes ierīcības projektu grafiskās daļas ir nododamas pārbaudei Valsts zemes dienestam, lai noteiktu esošo un projektēto aizsargjoslu atbilstību reālajai situācijai un pašvaldības plānotajām aizsargjoslu novietnēm.

13. Datubāzes datu rezerves kopēšanu un glabāšanu nodrošina Datubāzes turētājs.

14. Ja starp Datubāzes turētāju un iesniedzēju rodas strīds, tad veikto darbu pārbaudei un strīda atrisināšanai tiek pieaicināta cita, mērniecībā sertificēta vai licencēta persona. Kļūdas gadījumā darbus apmaksā vainīgā puse.

15. Ja starp Datubāzes turētāju un jebkuru citu personu rodas strīds, to risina pārrunu ceļā piesaistot Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāvi.

16. Maksa par Datubāzes turētāja sniegtajiem pakalpojumiem tiek apstiprināta ar atsevišķu Jēkabpils pilsētas domes lēmumu.

17. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē 2008.gada 11.decembra Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23 "Par topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Jēkabpils pilsētas domes 25.10.2012. saistošo noteikumu Nr.29 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Izstrādāts saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.1pantu

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ģeotelpiskās informācijas likuma 13.panta sestā daļa nosaka, ka "Vietējā pašvaldība, lai nodrošinātu savu funkciju un uzdevumu izpildi, par savu administratīvo teritoriju izveido un uztur augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzi atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas specifikācijai, veic iesniegtās informācijas pārbaudi un nodrošina datubāzes sadarbspēju ar centrālo datubāzi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. Pašvaldības dome nosaka augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iesniegšanas un pieņemšanas kārtību."
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu mērķis – noteikt augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību, tajā skaitā vispārējos noteikumus, prasības topogrāfisko datu iesniegšanas un aktualizēšanas kārtību, datubāzes datu avotus un datu izmantošanu Jēkabpils pilsētā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi nerada izmaiņas pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, izstrādā detālplānojumus, zemes ierīcības projektus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, izstrādā detālplānojumus, zemes ierīcības projektus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju, ir jāvēršas pie Datubāzes uzturētāja, ar kuru noslēgts līgums par datubāzes uzturēšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!