• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta grozījumiem veselības aprūpei - labklājības ministra uzskatā - finansu ministra uzskatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2001., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras vēstures un dzīves kalnā

Vēl šajā numurā

08.06.2001., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta grozījumiem veselības aprūpei

— labklājības ministra uzskatā

Ja finansu ministrs turpinās vilcināties ar 2001.gada budžeta grozījumu nodošanu izskatīšanai valdībā, medmāsu algu palielināšana, pretēji viņa solījumiem, no 1.jūlija būs jāveic tikai no veselības aprūpes speciālā budžeta. Tas nozīmē, ka jāsašaurina veselības aprūpes pakalpojumu grozs, tādējādi atņemot līdzekļus jau tā trūcīgajam veselības aprūpes finansējumam, norāda labklājības ministrs Andrejs Požarnovs.

Tādēļ A. Požarnovs ir vērsies pie finansu ministra Gundara Bērziņa ar lūgumu pasteidzināt budžeta grozījumu izskatīšanu Ministru kabinetā un tālāku to virzību Saeimā, jo pretējā gadījumā ir skaidrs, ka finansu ministra solījumi piešķirt nepieciešamo summu medmāsu algām nebūs izpildāmi

"Ja līdz G. Bērziņa atvaļinājuma laikam, kas sākas uzreiz pēc Līgo svētkiem un iekrīt arī medmāsu streika dienā, 5.jūlijā, netiks izskatīti budžeta grozījumi, tad medmāsu algu palielināšanai no 1. jūlija netiks novirzīti medmāsu streika izlīgšanas komisijas norādītie naudas līdzekļi," uzsver labklājības ministrs.

Labklājības ministrija kopā ar medicīnas darbinieku sabiedriskajām organizācijām ir izveidojusi streika izlīgšanas komisiju, lai atrastu risinājumu medicīnas māsu algu paaugstinājumam. Pēc sarunām tika sagatavoti un Ministru kabinetā pieņemti "Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi", kas paredz pakalpojuma cenā iekļaut nepieciešamo darba algu pielikumu no 1.jūlija.

Izlīgšanas komisijai pirmsstreika sarunās izdevās atrast līdzekļus medmāsu algu palielināšanai. Tika sagatavoti priekšlikumi arī papildu finansējumam, kuri jāpieņem Saeimā, izskatot 2001.gada budžeta grozījumus.

Pirmoreiz 2001.gada budžeta grozījumi valdībā tika izskatīti 2001.gada 10.aprīlī. Finansu ministrijai tika uzdots precizēt likumprojektu un iesniegt atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Tomēr līdz šim brīdim nekas cits, izņemot finansu ministra solījumu paredzēt naudu medmāsu algām budžeta grozījumos, nav dzirdēts. Labklājības ministrs pauž bažas, vai tik īsā laikā finansu ministrs spēs nodrošināt budžeta grozījumu izskatīšanu.

Bez tam savlaicīga budžeta grozījumu izskatīšana ir nepieciešama, arī lai nodrošinātu finansējumu valsts pabalstiem ģimenēm ar bērniem, kā arī vairākām citām programmām.

Inga Priževaite, LM preses sekretāre

— finansu ministra uzskatā

Finansu ministrija jau 2001.gada 2.maijā ir iesniegusi Ministru kabinetā grozījumus 2001.gada budžeta likumā, taču šie grozījumi joprojām nav iekļauti Ministru kabineta sēdes kārtībā un akceptēti tālākai iesniegšanai Saeimā.

Finansu ministrija no savas puses ir izdarījusi pilnīgi visu, lai nodrošinātu strauju budžeta grozījumu pieņemšanu. Grozījumu projekts ir sagatavots atbilstoši Ministru kabineta lēmumiem, taču par šo grozījumu tālāku virzību izskatīšanai valdībā ir atbildīga Valsts kanceleja.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš ir nosūtījis vēstuli premjeram, aicinot 2001.gada budžeta grozījumus iespējami ātrāk iekļaut izskatīšanai Ministru kabineta sēdē, jo bez grozījumu pieņemšanas nav iespējams atrisināt vairākus valstij ļoti nozīmīgus jautājumus, piemēram, studentu kreditēšana un medmāsu algu palielinājums.

Finansu ministrs aicina arī labklājības ministru Andreju Požarnovu vērsties valdībā un veicināt Finansu ministrijas iesniegto budžeta grozījumu izskatīšanu Ministru kabinetā, kas nenotiek jau vairāk kā mēnesi.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!