• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2001., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par A.Jaunrozi

Vēl šajā numurā

01.06.2001., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 29. maija sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra" .

Akceptēti "Noteikumi par alkoholisko dzērienu (izņemot vīnu, pārējos raudzētos dzērienus un starpproduktus) daudzuma noteikšanu, spirta zudumu uzskaiti un spirta daudzuma kontroles metodiku" .

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Par 1999.gada Starptautisko konvenciju par kuģu arestu" . Likums nepieciešams, lai Latvijā ieviestu pasaulē pieņemto praksi attiecībā uz kuģu arestu.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā tiek piešķirts un atmaksāts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem" . Noteikumos paredzētā kārtība piemērojama studentiem, kuri saskaņā ar līgumu starp augstskolu un studējošo studē par maksu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestāžu līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu" .

Akceptēts rīkojums "Par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu projektu finansēšanu 2001.gadā" .

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par augstas tehnoloģijas produktu un programmproduktu sarakstu" . Noteikumos iekļauts augstas tehnoloģijas produktu un programmproduktu saraksts, kuru ražošanas attīstību atbalsta valsts, piemērojot uzņēmuma ieņēmuma nodokļa atlaides.

Akceptēts rīkojums "Par maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Rīgas motorūpnīca" bijušā darbinieka V.Fortuna prasījumu apmierināšanu" .

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus likumos "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās", "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos", "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās", "Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās", "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", "Par privatizācijas sertifikātiem" un "Par zemes komisijām" . Grozījumi likumos nepieciešami sakarā ar to, ka 2003.gada 1.janvārī ir paredzēta Centrālās zemes komisijas darbības izbeigšana. Grozījumi paredz Centrālās zemes komisijas funkciju nodošanu Valsts Zemes dienestam.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Ukrainas Ministru kabineta līgumu par kodolnegadījumu operatīvu izziņošanu, par informācijas apmaiņu un sadarbību kodoldrošības un aizsardzības pret radiāciju jomā" .

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Baltkrievijas Republikas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā un mākslā" .

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par meža aizsardzības pasākumiem un ārkārtas situāciju izsludināšanu mežā" . Tie nosaka meža aizsardzības pasākumus, to izpildes kārtību un termiņus, kā arī kārtību, kādā izsludināmas ārkārtas situācijas sakarā ar meža ugunsgrēku izplatīšanos, meža kaitēkļu savairošanos un slimību izplatīšanos masveidā.

Akceptēts rīkojums "Par SAPARD programmas uzraudzības komitejas izveidošanu" . Par uzraudzības komitejas priekšsēdētāju apstiprināta Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekļu amata pretendentiem . Nolemts atbalstīt šādus konkursa kārtībā izraudzītos Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekļu amata pretendentus: padomes priekšsēdētāja amatam — Innu Šteinbuku; padomes locekļa amatam — Aigaru Jirgenu, Edvīnu Kalvīti, Raimondu Jonīti un Ivaru Zariņu.

Akceptēts rīkojums "Par delegāciju līdzdalībai Starptautiskās darba organizācijas konferences 89.sesijā Ženēvā" .

Pieņemta zināšanai informācija par Rīgas Ekonomikas augstskolu . Valdība apstiprināja gatavību piedalīties Rīgas Ekonomikas augstskolas darbības nodrošināšanā no 2003. līdz 2010.gadam, ieguldot 5miljonus ASV dolāru.

Pieņemta zināšanai informācija par lauksaimniecības skaitīšanu 2001.gadā .

Valdības preses departaments

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!