• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par apstrādes rūpniecības apgrozījumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2012., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV valsts sekretāres vizīti Latvijā un tikšanos ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām

Vēl šajā numurā

29.06.2012., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par apstrādes rūpniecības apgrozījumu

Apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc salīdzinoši strauja pieauguma šā gada martā (par 5,6%, salīdzinot ar februāri) aprīlī ir nedaudz sarucis (par 1,3%, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem). Līdzīgas tendences bija vērojamas arī 2011.gada pirmajos mēnešos.

Kopumā šā gada janvārī–aprīlī, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, apstrādes rūpniecības apgrozījums ir pieaudzis par 14,1%, tajā skaitā eksportētajai produkcijai par 16% un vietējā tirgū realizētajai produkcijai par 11,9%. Tas liecina, ka pieprasījums pēc Latvijas apstrādes rūpniecības ražojumiem, it īpaši ārējos tirgos, joprojām ir augsts. Aptuveni 1/3 no apstrādes rūpniecības apgrozījuma pieauguma noteica pieprasījuma pieaugums vietējā tirgū.

Apgrozījuma pieaugumu galvenokārt nosaka ražošanas apjoma kāpums, savukārt cenu efekts ir mazinājies, jo gan eksportētajai produkcijai, gan vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas gada laikā ir augušas ļoti mēreni – attiecīgi par 0,4% un 1,8%. Šā gada četros mēnešos, salīdzinot ar 2011.gada janvāri–aprīli, visstraujāk eksportā apgrozījums ir audzis ķīmiskās rūpniecības produkcijai, kā arī elektriskajām iekārtām un metālapstrādē ražotajai produkcijai. Savukārt vietējā tirgū šogad strauji pieaug apgrozījums gumijas un plastmasas izstrādājumu, nemetālisko minerālu ražošanā, kā arī kokapstrādē.

Ministrijas Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!