• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 21.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2012., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ilgtspējīgas attīstības konferenci Riodeženeiro

Vēl šajā numurā

26.06.2012., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 21.jūnijā

ZM: Par jaunām prasībām izglītības iestādēm, kurās apmāca traktortehnikas vadītājus

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2010.gada 2.marta noteikumos Nr.206 “Noteikumi par prasībām komersantiem, izglītības iestādēm un speciālistiem, kuri nodrošina traktortehnikas vadītāju apmācību, traktortehnikas vadītāju apmācības programmām, kā arī apmācību kontroles kārtību”, ko 21.jūnijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts ieviesīs “klusēšanas–piekrišanas” principu, kas paredz: ja noteiktajā termiņā nav saņemta atbildīgās iestādes atbilde uz mācību atļaujas pieteikumu, uzskatāms, ka atļauja komersantam ir piešķirta un tas ir tiesīgs uzsākt paredzētā pakalpojuma sniegšanu, ko nosaka Ministru kabineta 2012.gada 12.jūnija rīkojuma Nr.462 “Par Pasākumu plānu “klusēšanas–piekrišanas” principa ieviešanai un piemērošanai atbildīgo institūciju administratīvajā praksē” pasākumu plāns.

Noteikumu projekts paredz, ka mācību iestādei jānoslēdz rakstisks līgums ar apmācāmo personu par nozīmīgākajiem apmācības nosacījumiem. Mācību iestādei būs jāievieš katras apmācāmās personas mācību reģistrācijas karte, kurā norādīs mācību priekšmetus un ilgumu.

Tā kā dīzeļdegvielas cena laikā no 2010.gada marta pieaugusi par 26%, par 50% samazināts praktisko mācību stundu skaits. Tomēr mācību iestāde varēs palielināt apmācības ilgumu, līdz persona ir atbilstoši sagatavota traktortehnikas praktiskajai vadīšanā. Praktiskās apmācības līdz 30% no apmācību programmā noteiktā apmācību laika atļauts veikt uz simulatora.

Iecerēts, ka vienas teorētisko priekšmetu un praktisko mācību stundas ilgums ir 45 minūtes un maksimālais teorētisko un praktisko priekšmetu mācību stundu skaits mācību grupās nepārsniegs astoņas mācību stundas dienā.

Tiks ieviesti apmācību kvalitātes kontroles kritēriji, reizi pusgadā procentuāli nosakot maksimāli pieļaujamo pārbaudījumus nenokārtojošo personu skaitu. Būs precizēta arī Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras rīcība apmācību pārkāpumu situācijās.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!