• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Ar tūrisma asociāciju pārstāvjiem pārrunājot situāciju nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2012., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.06.2012., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs:
Ar tūrisma asociāciju pārstāvjiem pārrunājot situāciju nozarē

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts 13.jūnijā tikās ar Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs”, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas un Latvijas Kempingu asociācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju nozarē.

“Šā gada pirmajā ceturksnī izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumos gada griezumā bijis pieaugums par 11,8%. Arī nozares pārstāvju teiktais liecina, ka tūrisma nozarē situācija uzlabojas un uzņēmumi pamazām atgriežas pie rentablas darbības. Ienākošajā tūrismā Latvijai ir ļoti liels potenciāls un plašas iespējas, īpaši ņemot vērā, ka visā pasaulē arvien vairāk tiek novērtēts zaļums un “zaļais” dzīvesveids. Tūrismā līdzīgi kā citās jomās mūsu galvenās priekšrocības ir nišas pakalpojumos un piedāvājumos, pie kuriem nozares cilvēki aktīvi strādā un turklāt ar ļoti labiem rezultātiem,” pēc tikšanās norādīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Tikšanās laikā Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis informēja, ka pagājušajā gadā, salīdzinot ar pret 2010.gadu apgrozījumu, pieaugums bijis gan naktsmītnēm, gan arī restorāniem. Pozitīvās tendences esot vērojamas arī šogad, ko nosaka pieaugošais ārvalstu tūristu skaits. Savukārt “Lauku ceļotāja” valdes priekšsēdētāja Asnate Ziemele norādīja, ka lauku tūrismā, kurā vismaz 80% veido vietēji tūristi, šogad klājas nedaudz sliktāk, nekā cerēts, taču ir palielinājies korporatīvo pasākumu un kāzu skaits.

Tikšanās laikā puses vienojās kopīgi strādāt pie priekšlikumiem, kā atvieglot mazo uzņēmēju uzņēmējdarbību tūrismā, neradot pārmērīgus uzraudzības un regulācijas pasākumus, kas kavē cilvēkus iesaistīties tūrisma pakalpojumu sniegšanā reģionos. Tāpat tika pārrunāts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) darbs Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu administrēšanā, visi piekrita, ka jāuzlabo visu iesaistīto savstarpējā komunikācija, sniedzot uzņēmējiem nepieciešamo atbalstu. Ministrs asociāciju pārstāvjus informēja, ka LIAA ir sākusi darbu pie rīcības plāna administratīvo procesu atvieglošanai un procesa uzlabošanai, kā arī LIAA ir uzdots izstrādāt klientu apkalpošanas servisa standartu.

Daiga Grūbe, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!