• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2012., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs:
Ar tūrisma asociāciju pārstāvjiem pārrunājot situāciju nozarē

Vēl šajā numurā

19.06.2012., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:
Tiekoties ar Eiropas Savienības vēstniekiem

15.jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Dānijas vēstnieka Latvijā Pēra Karlsena rīkotajās tradicionālajās pusdienās ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem, lai apspriestu un apmainītos viedokļiem par būtiskiem ārpolitikas jautājumiem. Ārlietu ministrs akcentēja Dānijas prezidentūras ES ieguldījumu prezidentūras prioritāšu īstenošanā, tai skaitā novērtējot Dānijas prezidentūras priekšlikumus saistībā ar ES daudzgadu budžetu.

Runājot par ekonomikas krīzi Eiropā, E.Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija atbalsta iniciatīvas ekonomiskās izaugsmes atbalstam un darba vietu radīšanai. Viņš norādīja, ka par ierosinātajām iniciatīvām nepārtraukti jādiskutē, gatavojoties Eiropadomes sēdei jūnijā, kurai būtu jāpieņem skaidri lēmumi par izaugsmes veicināšanu.

Viņš arī norādīja, ka gudras un ilgtspējīgas izaugsmes priekšnoteikums ir droša fiskālā politika un stabila makroekonomiskā vide. Latvija ir ratificējusi fiskālo līgumu un sākusi darbu, lai ieviestu tā principus nacionālajā likumdošanā. “Dažas valstis ir sasniegušas lielāku progresu, taču es uzskatu, ka mums ir vienots viedoklis par to, ka pilnībā jāievieš stabilizācijas pasākumi, par kuriem panākta vienošanās,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Attiecībā uz daudzgadu budžetu ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka vidēja termiņa skatījumā pašreizējās sarunas par daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam jāvērš uz budžetu, kas veicina izaugsmi visā Eiropas Savienībā. Ir jāveic pasākumi, lai realizētu ārējo konkurētspēju un iekšējo attīstību. “Mums jākoncentrē savi ierobežotie resursi uz galveno iekšējās attīstības instrumentu – Kohēzijas politiku. Tā Eiropai nodrošinās visatbilstošāko un ātrāko izaugsmes veicināšanu un darbavietu radīšanu. Turklāt Kohēzijas politika ir viens no galvenajiem ES investīciju instrumentiem, lai sekmētu dažu mazāk attīstītu dalībvalstu un reģionu konkurētspēju,” bija pārliecināts E.Rinkēvičs.

Sarunā tika pārrunāti arī citi Eiropas ārpolitikas jautājumi.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!