• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par savu mācību iestāžu ēku labiekārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2001., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

30.05.2001., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par savu mācību iestāžu ēku labiekārtošanu

2001. gadā jau desmit pašvaldības, izmantojot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības sistēmas attīstības projektu (ISAP), noslēgušas līgumus par sev piederošo mācību iestāžu renovāciju, lai samazinātu izdevumus par apkuri un uzturēšanu. 2001. gads būs pirmais gads šīm pašvaldībām, kad tās sāks plānveidīgi ieguldīt līdzekļus mācību iestāžu materiālās bāzes sakārtošanā.

Veikto remontdarbu rezultātā samazināsies izdevumi par skolas apkuri un uzturēšanu. Atbilstoši aizdevuma līgumam pašvaldība veiks ietaupīto līdzekļu ieguldīšanu savu mācību iestāžu remontdarbos vai materiāli tehniskās bāzes uzlabošanā.

2000. gadā jau 25 pašvaldības sāka renovācijas darbus un šogad veiks pirmās reinvestīcijas — atbilstoši aizdevuma līgumam dzēsīs aizdevumu, ieguldot līdzekļus savu mācību iestāžu tālākos remontdarbos vai materiālās bāzes uzlabošanā.

Pašvaldībām jāpiedalās ar līdzfinansējumu vismaz 20% apjomā. Parasti tās apmaksā projektēšanu, tehnisko ekspertīzi, projekta vadītāja, būvuzrauga un autoruzrauga algas un pievienotās vērtības nodokli.

Alūksnes pilsētas dome 10.aprīlī parakstīja būvdarbu līgumu ar līgumsabiedrību "Binders un Ārčers" par E.Glika ģimnāzijas renovāciju. Būvdarbu līguma summa ir Ls 176 754. Pilsētas domes kopējais līdzfinansējums šobrīd ir Ls 37 000. Projekta realizācijas pirmajā gadā notiks jumtu rekonstrukcija un bēniņu pārsegumu siltināšana, ārsienu daļēja siltināšana, logu un ārdurvju nomaiņa, visu inženiersistēmu remonts.

16.maijā Siguldas pilsētas dome parakstīja līgumu ar sabiedrību "AMB būve" par Siguldas Valsts ģimnāzijas renovāciju. Būvdarbu līguma summa ir Ls 268 865. Kopējās izmaksas ir Ls 277 337, pašvaldības līdzfinansējums — Ls 49 500. 1984.gadā celtajai ēkai tiks siltināts jumts, mainīti logi un ārdurvis, daļēji siltināta fasāde, veikta visa inženiertehnisko sistēmu renovācija.

Daudzeses pagasta padome (Aizkraukles rajons) 10.maijā noslēdza līgumu ar līgumsabiedrību "Jēkabpils lauku celtnieks un Specdarbs Gaismas" par būvniecības darbiem par Ls 79 280. Daudzeses pamatskolas renovācijas kopīgās izmaksas ir Ls 83 800, no tiem pašvaldības līdzfinansējums Ls 16 600. 1932. gadā celtajai ēkai tiks veikta jumta rekonstrukcija ar papildu telpu izbūvi, evakuācijas kāpņu izbūve, daļēja logu un ārdurvju nomaiņa, kā arī siltumapgādes un ventilācijas sistēmu renovācija.

Par Dobeles 1.vidusskolas renovāciju 7.maijā Dobeles pilsētas dome parakstīja līgumu ar līgumsabiedrību "Binders un Ārčers" par Ls 374 284. Kopējās izmaksas — Ls 389 400, no tiem pašvaldības finansējums — Ls 97 400. Tiks veikta jumta rekonstrukcija ar papildu mācību telpu izbūvi, daļēja fasādes siltināšana, logu nomaiņa un inženiertehnisko sistēmu renovācija.

Jelgavas rajona padome 9.maijā noslēdza līgumu ar līgumsabiedrību "Restaurators E" par Lielplatones speciālās internātskolas renovāciju. Līguma summa ir Ls 218 244. Kopējās izmaksas — Ls 231 300, no tām pašvaldības līdzfinansējums — Ls 46 350. Viena internātskolas ēka būvēta 1863.gadā, jaunais korpuss — 1969.gadā un internāta ēka 1974.gadā. Notiks ēkas jumta siltināšana, logu un ārdurvju nomaiņa, ēdnīcas telpu izbūve, daļēja ārsienu siltināšana, visu inženiersistēmu renovācija.

Rojas vidusskolas (Talsu rajons) renovācijas darbus veiks "U.Pīlēna birojs", ar kuru 10.maijā par Ls 171 980 noslēdza līgumu Rojas pagasta padome. Kopējās izmaksas — Ls 181 500, pašvaldības līdzfinansējums — Ls 35 700. 1966.gadā celtajai ēkai atjaunos jumtu un siltinās bēniņus, mainīs logus un ārdurvis, atjaunos fasādi un daļēji arī inženiersistēmas.

Zantes pagasta pamatskolu (Tukuma rajons) atjaunos SIA "Cēsu būvnieks" par Ls 119 320. Kopējās izmaksas — Ls 125 900, pašvaldības līdzfinansējums — Ls 24 800. Muižas ēkai, kurā izvietota skola, mainīs jumtu, veiks telpu pārplānošanu, mainīs logus un veiks inženiersistēmu daļēju remontu.

Mazsalacas pilsētas vidusskolu (Valmieras rajons) atjaunos līgumsabiedrība "SCO Centrs un Ekers". Līgums noslēgts 7.maijā par summu Ls 364 949, kopējās izmaksas — Ls 380 900, no tiem līdzfinansējums — Ls 71 600. 1976. gadā būvētajam mācību korpusam veiks jumta rekonstrukciju un siltināšanu, logu un ārdurvju nomaiņu, daļēju ārsienu siltināšanu un visu inženiersistēmu renovāciju.

Iepriekš jau tika ziņots par noslēgtiem līgumiem:

Ludzas rajona Ciblas novada dome ar SIA "Ditton" par Ciblas vidusskolas renovāciju par Ls 97 867 un Jēkabpils rajona Mežāres pagasta padome ar līgumsabiedrību "Jēkabpils PMK", "Jēkabpils lauku celtnieks", "Indriķis" par Mežāres 2. pamatskolas renovāciju par Ls 154 305,79.

Atgādinām, ka aizdevuma līgums ar Starptautisko Rekonstrukcijas un attīstības banku tika parakstīts 1999. gada 19. augustā un stājās spēkā 2000. gada 15. februārī.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīga par līdzekļu izmantošanu atbilstoši aizdevuma līgumam.

ISAP Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas mērķis ir uzlabot finansu līdzekļu izmantošanu Latvijas izglītības sistēmā. Projekta prioritātes ir veikt energoefektivitātes pasākumus izglītības iestādēs, lai samazinātu ēku uzturēšanas izdevumus, nodrošinātu bezavārijas ekspluatāciju, novērstu draudus cilvēku dzīvībai un nodrošinātu telpu efektīvu izmantošanu. Saskaņā ar aizdevuma līgumu pašvaldībai līdzekļi, kas iegūti, samazinoties izglītības iestāžu infrastruktūras uzturēšanas izdevumiem projekta īstenošanas gaitā, jāizmanto izglītības iestāžu remontiem un materiāltehniskās bāzes uzlabošanai.

Remontdarbu un energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu rezultātā plānotā ekonomija 15 gadu laikā ir 43 miljoni latu. Kopumā plānots veikt atjaunošanas darbus apmēram 100 mācību iestādēs, no tām 13 profesionālajās mācību iestādēs un trīs pedagoģiskajās augstskolās.

2000. gadā ISAP Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas ietvaros atjaunotas 25 pašvaldību mācību iestādes, starp tām 12 vidusskolas, 4 ģimnāzijas, 1 koledža, 8 pamatskolas. No projekta līdzekļiem iztērēti 4,65 miljoni latu.

Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības sistēmas attīstības projekts (ISAP) šogad plāno atjaunot 49 mācību iestādes visā Latvijā, un plānotās kopējās izmaksas ir 9,3 miljoni latu.

Aija Jakubovska, ISAP sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!