• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par patriotiskās dzejas izlases prezentāciju Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par striktākiem pierādījumu iesniegšanas nosacījumiem civilprocesā

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par patriotiskās dzejas izlases prezentāciju Saeimā

“Dzejnieki visos laikos, arī tādos, kad viņiem neļauj runāt, spēj ielikt starp dzejas rindām domas, lai katrs, kas grib, tās saprastu un sadzirdētu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 7.jūnijā patriotiskās dzejas izlases “Man nav izvēles – es dzirdu tavu balsi” prezentācijā Saeimas namā. Krājumā apkopota dzeja no plaša laika posma, sākot ar 20.gadsimta 80.gadiem līdz mūsdienām.

“Pirmais valsts prezidents Jānis Čakste ir teicis šādus vārdus: sargājiet savu valsti, izkopiet to, jo zināt – ja nebūs Latvijas, nebūsiet arī jūs. Šie vārdi precīzi pasaka – mums katram sava valsts ir sargājama un kopjama katru dienu. Ikviens no mums var kaut ko darīt, lai mūsu valsts būtu stipra, attīstītos un tai būtu spēcīgi pamati. Dzejnieki ir tie, kuri ar savu gara spēku ļauj saprast un atcerēties, ka valstij ir būtiska nozīme un ikvienam tā ir jāsargā,” uzsvēra S.Āboltiņa, klātesošajiem novēlot, lai spēks, kas ir šajā grāmatā, palīdzētu arī ikdienā.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete norādīja, ka patriotiskās dzejas izlase saistīta gan ar sabiedrības saliedētību, gan izglītību, gan kultūru un lasītājus bagātinās gan kā personības, gan kā sabiedrības locekļus. I.Druviete pateicās dzejniekiem, izdevējiem un izlases sastādītājai par iespēju iepazīties ar šo skaisto ideju, kas īstenojusies patriotiskās dzejas krājumā.

Klātesošajiem gandarījumu par iespēju tikties ar latviešu dzejniekiem un runāt par patriotisko dzeju abu komisiju kopsēdē pauda Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis. “Dzeja ir vārdi ar ļoti lielu ietilpību un spēku gan izglītībā, gan saliedētībā, gan vienotā sabiedrībā – to visvairāk vieno kultūras un radošās jomas, kas ir ne tikai prātā, bet arī sirdī,” sacīja I.Latkovskis.

Izdevēji un dzejnieki komisijas sēdē sacīja, ka patriotisms jākopj katru dienu. Dzejnieks Knuts Skujenieks norādīja, ka svarīgākais ir, lai nepazustu mīlestības sajūta pret savu zemi un tautu.

7.jūnija tikšanās laikā savus dzejoļus no patriotiskās dzejas izlases “Man nav izvēles – es dzirdu tavu balsi” lasīja dzejnieki Edvīns Raups, Maira Asare, Inga Gaile, Artis Ostups un Knuts Skujenieks.

Dzejas izlase “Man nav izvēles – es dzirdu tavu balsi” rosina aizdomāties par patriotismu un dzimtenes mīlestību. Tajā atrodami Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa, Māra Čaklā, Vizmas Belševicas, Klāva Elsberga, Ingas Gailes, Arta Ostupa un citu latviešu dzejnieku darbi.

Grāmatas prezentācija notika Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Sabiedrības saliedētības komisijas kopsēdē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!