• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieprasot Jūrmalas domei paskaidrojumu par zeltīto amata ķēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2012., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:
Par Ozolnieku novada teritorijas plānojuma atcelšanu

Vēl šajā numurā

08.06.2012., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:
Pieprasot Jūrmalas domei paskaidrojumu par zeltīto amata ķēdi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 5.jūnijā nosūtīja vēstuli Jūrmalas pilsētas domei ar pieprasījumu sniegt paskaidrojumu par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par 3000 latu vērtībā iegādāto zeltīto amata ķēdi un šā pirkuma no pašvaldības finanšu līdzekļiem finansiālo lietderību.

Tā kā šobrīd spēkā esošais tiesiskais regulējums nenosaka pašvaldību priekšsēdētājiem amata ķēžu lietošanas nepieciešamību, VARAM pieprasīja Jūrmalas pilsētas domei skaidrojumu, kādu normatīvajos aktos noteikto pašvaldības funkciju un uzdevumu izpildei tika iegādāta šī amata ķēde.

Vēstulē VARAM vērš Jūrmalas pilsētas domes uzmanību uz to, ka atbilstoši normatīvajam regulējuma pašvaldība ir vietējā pārvalde, kas ar pilsoņu vēlētas pārstāvniecības – domes – un tās izveidoto institūciju un iestāžu starpniecību nodrošina noteiktu funkciju, uzdevumu un pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Tāpat VARAM atzīmē, ka pašvaldību budžetu mērķis ir noteikt un pamatot, kāds līdzekļu apjoms tām nepieciešams ar likumu noteikto funkciju, uzdevumu un brīvprātīgo iniciatīvu izpildei periodā, kuram šie līdzekļi ir paredzēti.

Saņemto informāciju VARAM plāno izvērtēt un nosūtīt Valsts kontrolei, lai tā veic minētās situācijas finanšu, likumības un lietderības revīziju, sniedzot savu atzinumu par šādas rīcības ar pašvaldības finanšu līdzekļiem tiesiskumu, pareizību un efektivitāti.

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!