• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Turciju ekonomikas un sakaru jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2012., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs:
Par sociāli atbildīgu uzņēmējdarbības praksi

Vēl šajā numurā

29.05.2012., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Turciju ekonomikas un sakaru jomā

24.maijā Latvijas satiksmes ministrs Aivis Ronis tikās ar ietekmīgas Turcijas biznesa asociācijas MUSIAD (Independent Industrialists and Businessmen’s Association) pārstāvjiem – viceprezidentu Kerimu Altinbašu, padomes locekli Ejupu Akbalu, ģenerālsekretāru Ejupu Vurālu Aidinu.

Satiksmes ministrs A.Ronis atzīmēja abu valstu labās attiecības, īpaši norādot uz aktīvo Turcijas un Latvijas ekonomisko sadarbību, kā arī aicināja vēl vairāk veicināt privātā biznesa ienākšanu Latvijā. Ministrs norādīja, ka jau šobrīd Turcijas investori strādā Rīgas lidostā un plāno vēl lielāku investīciju ieguldīšanu tajā. Sarunā ministrs informēja, ka Latvija ir ieinteresēta stratēģiskā investora piesaistē aviācijas sektorā, un uzsvēra nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” labās sadarbības attiecības ar “Turkish Airlines”.

A.Ronis kā perspektīvu projektu īpaši atzīmēja konteinervilcienu ZUBR, kas veicinātu kravu plūsmas pieaugumu abos virzienos koridorā no Turcijas caur Ukrainu uz Latviju un tālāk uz Ziemeļeiropu. Ministrs norādīja, ka Latvija šobrīd aktīvi strādā ar Ukrainu, lai mazinātu dažādus šķēršļus un piesaistītu konteinervilcienam ZUBR Turcijas kravas. Plānots, ka šogad Latvijas delegācija ieradīsies Turcijā, lai prezentētu konteinervilciena priekšrocības.

MUSIAD pārstāvji informēja par savu organizāciju, kura savas pastāvēšanas vairāk nekā 20 gadu laikā ir ietekmīgākā Turcijas uzņēmēju organizācija, tajā apvienoti vairāk nekā 5500 biedru, un izteica gatavību aktīvai sadarbībai ar Latvijas uzņēmējiem, lai veicinātu importa un eksporta kravu plūsmu starp Latviju un Turciju.

Turcijas biznesa asociācijas MUSIAD delegācija Latvijā viesojās, lai piedalītos Latvijas–Turcijas biznesa forumā, kā arī tiktos ar Latvijas valdības amatpersonām un privātā sektora pārstāvjiem.

Aivis Freidenfelds, Satiksmes ministrijas biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!