• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labklājības ministres darba vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2012., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas Finiera" topošo meitasuzņēmumu Igaunijā

Vēl šajā numurā

21.05.2012., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labklājības ministres darba vizīti Lietuvā

Labklājības ministre Ilze Viņķele un Labklājības ministrijas (LM) speciālisti 16.maijā Viļņā (Lietuva) ar Lietuvas Sociālo un darba lietu ministrijas un tās padotības iestāžu pārstāvjiem pārrunāja aktuālos sociālos jautājumus.

Vizītes laikā labklājības ministre I.Viņķele parakstīja Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu sociālās drošības jomā.

Tāpat ministre un LM speciālisti ar Lietuvas kolēģiem dalījās pieredzē par aktuālu jautājumu risināšanu pensiju jomā.

Labklājības ministrijas pārstāvji viesojās arī nodarbinātības dienestā, kur iepazinās ar aktualitātēm nodarbinātības jomā. Šobrīd, pārņemot Latvijas pieredzi, Lietuvas kolēģi sākuši īstenot bezdarbnieku apmācības pasākumus ar kuponu metodi. Lietuvā tiek īstenoti samērā stingri nosacījumi apmācībai pēc darba devēju pieprasījuma, piemēram, pēc apmācības bezdarbnieks ir jāpieņem darbā uz 12 mēnešiem.

Vienlaikus LM speciālisti apmeklēja arī Lietuvas Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienestu. Salīdzinot kaimiņu veikumu, LM norāda, ka dažos jautājumos mūsu valsts politika ir iedarbīgāka. Piemēram, veicinot adopciju, ilgstoša un regulāra sabiedrības informēšana par adopcijas jautājumiem ir devusi rezultātus – Latvijas ģimenes bērnus ir gatavas vairāk adoptēt nekā lietuviešu ģimenes.

Arī Lietuvā ar informatīvo kampaņu palīdzību notiek darbs, lai veicinātu audžuģimeņu skaita palielināšanos un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem būtu iespējams dzīvot ģimenē. Vienlaikus speciālisti uzsver, ka gan Latvijā, gan Lietuvā audžuģimeņu ir pārāk maz un joprojām daudzi bērni dzīvo institūcijās (Lietuvā – aptuveni 4000, bet Latvijā 1799). Kaimiņvalstī 20 tūkstoši bērnu dzīvo ģimenēs, kurām ir grūtības nodrošināt bērnam augšanai un attīstībai labvēlīgus apstākļus, Latvijā – 3661 bērns.

Savukārt kaimiņi ir tālāk tikuši vardarbības jomā un 2011.gadā ir pieņēmuši likumu “Aizsardzībai pret vardarbību ģimenē”. Tas paredz iespēju varmākam uz laiku aizliegt uzturēties dzīvesvietā, ja tur palikt atbilst upura interesēm.

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!