• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas aizsardzības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2012., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

16.05.2012., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas aizsardzības ministra vizīti Latvijā

14.maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Ķīnas Tautas Republikas premjerministra vietnieku, nacionālās aizsardzības ministru ģenerāli Ļanu Guanļi un pārrunāja abu valstu sadarbības iespējas aizsardzības jomā. Abas puses bija vienisprātis, ka nākotnē iespējams attīstīt sadarbību militārās izglītības jomā, nodrošinot gan mācību spēku, gan studentu apmaiņas iespējas. A.Pabriks aicināja Ķīnas bruņotos spēkus apsvērt iespēju kā novērotājiem piedalīties arī kādās no starptautiskajām militārajām mācībām, kas tiks rīkotas Latvijā.

Ģenerālis Ļ.Guanļe novērtēja Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts nozīmi starptautiski svarīgu lēmumu pieņemšanā, kā arī uzteica Latviju kā aktīvu reģionālo spēlētāju. A.Pabriks Ķīnas aizsardzības ministru informēja par Baltijas valstu plāniem veikt vēl ciešāku integrāciju aizsardzības jomā un par vēlmi attīstīt sadarbību ar Ziemeļvalstīm, uzsverot, ka jau šobrīd Baltijas valstu sadarbība ir ciešākā starp visām NATO dalībvalstīm.

Ķīnas aizsardzības ministrs tika iepazīstināts ar pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemto Valsts aizsardzības koncepciju, Latvijas dalību starptautiskās operācijās, kā arī Latvijas lomu tranzīta nodrošināšanā uz Afganistānu. Ģenerālis Ļ.Guanļe norādīja, ka arī Ķīna ir ieinteresēta ilgstoša miera un labklājības nodrošināšanā pasaulē.

Ģenerāli interesēja Latvijas reformu pieredze militārajā jomā, ko augstu novērtējušas arī citas NATO dalībvalstis. Viņš apliecināja, ka pēc vizītes Ādažu militārajā bāzē viņam ir radies priekšstats, ka Latvijai ir mazi, bet ļoti efektīvi bruņotie spēki.

Ķīnas aizsardzības ministrs atkārtoti izteica uzaicinājumu A.Pabrikam apmeklēt Ķīnu, lai detalizētāk izstrādātu nākotnes sadarbības plānus.

Šī bija pirmā Ķīnas aizsardzības ministra vizīte Latvijā kopš neatkarības atgūšanas. Latvija šobrīd ir vienīgā no Baltijas valstīm, ar kuru Ķīna noslēgusi līgumu par sadarbību aizsardzības jomā.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!