• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2012., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas aizsardzības ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

16.05.2012., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”

Rūpīgi izvērtējot visus Saeimas atbildīgajā komisijā iesniegtos priekšlikumus par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”, Labklājības ministrija (LM) atbalsta vairākus no tiem.

LM piekrīt ierosinājumiem par lēzenāku pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. Proti, pensionēšanās vecumu sākot paaugstināt no 2014.gada, to tomēr katru gadu paaugstinot tikai par trīs mēnešiem līdz 2025.gadā tiktu sasniegts 65 gadu vecums.

Līdzšinējā likumprojekta redakcija paredzēja 2014. un 2015.gada 1.janvārī pensionēšanās vecumu paaugstināt par trim mēnešiem, bet, sākot ar 2016.gadu, ik gadu to paaugstināt par pusgadu līdz 2020.gadā būtu sasniegts 65 gadu vecums.

Atbalstāms ir arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšlikums par to, ka līdz 2015.gada 31.decembrim tiek saglabāti pensijas sākumkapitāla aprēķināšanas atvieglojumi cilvēkiem, kuriem darba stāžs ir lielāks par 30 gadiem. Ja cilvēkam laikā no 1996. līdz 1999.gadam alga ir bijusi mazāka par valstī noteikto vidējo apdrošināšanas iemaksu algu, pensijas sākuma kapitāla aprēķināšanā ņem vērā vidējo apdrošināšanas iemaksu algu valstī.

Tāpat LM piekrīt saglabāt līdzšinējo invaliditātes pensijas aprēķināšanas kārtību.

Vienlaikus LM nesaskata iespējas atbalstīt pārējos iesniegtos priekšlikumus par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!