• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts zemes dienests: Par savu īpašumu datu pārbaudi bez maksas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2012., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

16.05.2012., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts zemes dienests: Par savu īpašumu datu pārbaudi bez maksas

Turpmāk visu informāciju par saviem nekustamajiem īpašumiem, to sastāvu, platību, kadastrālo vērtību, kā arī vairākus citus datus internetā bez maksas būs iespējams uzzināt arī juridiskām personām, izmantojot e-pakalpojumu “Mani dati kadastrā”, paredz Valsts zemes dienesta (VZD) un SIA “ZZ Dats” noslēgtais līgums. Juridisko personu paraksttiesīgās personas visu par uzņēmuma īpašumiem bez maksas var uzzināt, izmantojot portālu www.epakalpojumi.lv.

“Iespēja bez maksas pārbaudīt datus juridiskām personām par saviem īpašumiem ir lieliska iespēja pārliecināties, ka visa Kadastra reģistrā uzkrātā informācija atbilst faktiskajai situācijai dabā un arī kadastrālā vērtība tiks aprēķināta pareizi. Izvērtējot šogad saņemtās sūdzības par kadastrālo vērtību, konstatēts, ka daļa no tām bija pamatotas. Neatbilstības bija radušās neprecīzu datu dēļ, un līdz gada beigām, kad tiks aprēķināta jaunā kadastrālā vērtība, īpašnieks datus vēl var paspēt aktualizēt. Tāpat uzņēmēji varēs konstatēt, vai viņu īpašumu sastāvā nav arī kādas dabā vairs neeksistējošas palīgēkas, kuras Valsts zemes dienests, pamatojoties uz būvvaldes izdotu izziņu, līdz 1.oktobrim no Kadastra reģistra dzēsīs bez maksas,” norāda VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Līdz šim šis e-pakalpojums tika piedāvāts tikai fizikām personām, taču tagad arī uzņēmumu paraksta tiesīgā persona var autorizēties portālā, izmantojot elektronisko parakstu vai interneta bankas pieejas datus. Pēc autorizācijas lietotājs var autorizēt arī citas personas pieejai uzņēmuma datiem, piemēram, grāmatvežus. Tā kā tehniski nav iespējams autorizēt tās juridiskās personas, kurām paraksttiesīgā persona atļauj pārstāvēt uzņēmumu tikai kopā ar citu paraksttiesīgo personu, šādiem uzņēmumiem datu piekļuvei ir jānoslēdz līgums ar SIA “ZZ Dats”, kas ir portāla www.epakalpojumi.lv uzturētājs.

Ierobežotu datu daudzumu par jebkuru īpašumu bez maksas iespējams aplūkot arī VZD datu publicēšanas portālā www.kadastrs.lv, tāpat šajā portālā ir iespējams apskatīt nākamajam gadam prognozētās kadastrālās vērtības par ikkatru īpašumu (maksas pakalpojums).

Patlaban saskaņā ar nesenajiem grozījumiem Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā jebkurš no kopīpašniekiem bez pārējo piekrišanas var pirmreizēji reģistrēt būvi Kadastra informācijas sistēmā, kā arī aktualizēt datus par nekustamā īpašuma nosaukumu, lietošanas mērķi, kadastra objekta adresi, apgrūtinājumu, zemes, būves un telpu grupas lietošanas veidu, būves tipu un fizisko nolietojumu, kā arī kadastra objekta datus, kas norādīti aktā par būves pieņemšanu ekspluatācijā. Tiesa, visu kopīpašnieku piekrišana vēl joprojām nepieciešama, būvi sadalot, apvienojot vai dzēšot ierakstu par būvi no Kadastra reģistra.

Andris Sproģis, VZD komunikācijas projektu vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!