• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par ikgada sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2012., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Latvijas ostu, tranzīta un loģistikas padomē lemto

Vēl šajā numurā

11.05.2012., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par ikgada sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

Labklājības ministrijā (LM) notikušajās ikgadējās sarunās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem diskutēja par aktuālo sociālajā jomā.

"No pašvaldībām saņemtā informācija liecina, ka pašreizējā sociālās palīdzības sistēma neļauj pietiekami ātri reaģēt uz klienta situācijas izmaiņām, neveido motivāciju uzlabot savu dzīves situāciju," norāda LM Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības departamenta direktora vietnieks Aldis Dūdiņš, raksturojot pašreizējo situāciju sociālās palīdzības jomā.

Lai šo situāciju risinātu, plānots pāriet no pasīvās pabalstu sociālās palīdzības sistēmas uz aktīvo jeb klientu motivējošo sistēmu. Viena no iespējamām izmaiņām sociālās palīdzības pabalstu sistēmā paredz, ka turpmāk līdzšinējo garantētā minimālā ienākuma līmeņa pabalstu varētu aizstāt iztikas pabalsts 35 latu apmērā.

Vienlaikus LM rosina ieviest papildus valsts līdzfinansētu īslaicīgu integrācijas pabalstu, tādējādi pasargājot cilvēku no nokļūšanas nabadzībā un dodot viņam iespēju atrisināt savas problēmas. Šā pabalsta apmērs varētu būt 70 lati, un to varētu izmaksāt no pašvaldības budžeta līdzekļiem, no kuriem valsts līdzfinansētu 50%.

Klātesošie vienojās, ka LM divu nedēļu laikā nosūtīs pašvaldībām priekšlikumus sociālās palīdzības pabalstu reformai, t.sk. finansiālos aprēķinus. Savukārt LPS organizēs vienota viedokļa izstrādāšanu par piedāvātajiem reformu variantiem.

Pārrunājot pašvaldību lomu, lai nodrošinātu sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes pakalpojumu pieejamību dzīvesvietā, sanāksmē vienojās, ka LPS sniegs viedokli LM par iespējām nodrošināt bērnu līdz trīs gadu vecumam ārpusģimenes aprūpi ģimeniskā vidē.

Sanāksmē pārrunāja arī aktuālos nodarbinātības jautājumus, t.sk. sadarbības iespējas nedeklarētās nodarbinātības mazināšanai un nodarbinātības attīstības iespējas nākotnē, īpašu uzsvaru liekot uz pašvaldību lomu vietējās nodarbinātības veicināšanai.

LM ar LPS tiekas katru gadu, lai pārrunātu aktuālo informāciju labklājības nozarē. Sanāksmē piedalījās labklājības ministre Ilze Viņķele, LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, LM un tās padotības iestāžu speciālisti un pašvaldību pārstāvji.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!