• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par AS "Pasažieru vilciens" rīkoto iepirkuma konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2012., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par ikgada sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

Vēl šajā numurā

11.05.2012., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par AS "Pasažieru vilciens" rīkoto iepirkuma konkursu

Finanšu ministrija kā Eiropas Savienības fondu vadošā iestāde savas kompetences ietvaros ir izvērtējusi Kohēzijas fonda lielā projekta "Rīgas piepilsētas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmas modernizācija un dīzeļvilcienu ritošā sastāva atjaunošana" 2.aprīlī AS "Pasažieru vilciens" parakstīto līgumu ar iepirkuma konkursa uzvarētāju "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" par 34 elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu iegādi.

Finanšu ministrija, izvērtējot noslēgtā līguma atbilstību iepirkuma nolikumā pievienotajam līguma projektam, ir secinājusi, ka AS "Pasažieru vilciens" faktiski nav ievērojusi ne tikai Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas un Iepirkumu uzraudzības biroja iepriekš oficiāli izteiktos iebildumus, lai nepieļautu būtisku izmaiņu veikšanu līguma grozāmajos un, būtiskākais, negrozāmajos punktos, bet arī nav ņēmusi vērā valdības iepriekš paustos norādījumus.

Finanšu ministrija norāda, ka arī Eiropas Komisija ir paudusi līdzīgu viedokli AS "Pasažieru vilciens", ka plānotie līguma grozījumi satur tādas būtiskas izmaiņas, kas rada nepieciešamību jauna iepirkuma konkursa veikšanai.

Finanšu ministrija lūdz Satiksmes ministriju nekavējoties sniegt informāciju par tās plānoto turpmāko rīcību, tai skaitā atbildības pieprasīšanu no AS "Pasažieru vilciens" vadības, un piedāvāt iespējamos risinājumus līguma projekta turpmākajai gaitai.

Finanšu ministrija tāpat aicina Satiksmes ministriju sadarbībā ar Valsts kancelejas un Finanšu ministrijas juristiem veikt rūpīgu līguma izvērtēšanu par visiem iespējamajiem riskiem, nepieļaujot līguma spēkā stāšanos situācijā, kad valsts riski ievērojami pārsniedz potenciālos ieguvumus no līguma īstenošanas.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!