• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iestājoties par intelektuālo un rūpniecisko īpašumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2012., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.05.2012., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iestājoties par intelektuālo un rūpniecisko īpašumu

8.maijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar ANO Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas vadītāju Frānsisu Gariju un Eiropas Patentu iestādes prezidentu Benoī Batistelī un pārrunāja intelektuālā īpašuma un rūpnieciskā īpašuma aizsardzības nozīmi valsts ekonomikas konkurētspējas paaugstināšanā. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka šis laiks Eiropas un pasaules attīstībā saistās ar nozīmīgām pārmaiņām un jauniem izaicinājumiem šo īpašuma formu nostiprināšanā un aizsardzībā, kur izšķirīga nozīme ir interneta tehnoloģijām un visaptverošai informācijas pieejamībai globālajā tīmeklī.

Tikšanās viesi informēja A.Bērziņu par pārstāvēto institūciju darbības nozīmīgākajiem uzdevumiem, vienlaikus rekomendējot arī Latvijas augstākās izglītības programmās integrēt kursus par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, kā arī pievērst īpašu uzmanību tam, lai no maksājumiem iegūtais finansējums tiktu novirzīts inovāciju jomai un tās attīstībai. Sarunas dalībnieki pozitīvi novērtēja Latvijas atbildīgo institūciju veikumu intelektuālā īpašuma un rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jautājumu risināšanā.

Valsts prezidents apliecināja valsts stratēģijas nepieciešamību intelektuālā īpašuma aizsardzības realizācijai, kā arī valsts atbalsta palielināšanu intelektuālā īpašuma aizsardzības nostiprināšanai, tajā skaitā zināšanu vairošanai par intelektuālā īpašuma nozīmi visos sabiedrības līmeņos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!