• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Pleskavas apgabalu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2012., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par satiksmes ministra darba vizīti Vācijā

Vēl šajā numurā

08.05.2012., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Pleskavas apgabalu

Lai veicinātu ekonomisko sadarbību, 2.maijā ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernators Andrejs Turčaks parakstīja Ekonomikas ministrijas un Pleskavas apgabala administrācijas ekonomiskās sadarbības darba programmu 2012.–2014.gadam.

"Latvijai vēsturiski veidojusies ļoti laba sadarbība ar Pleskavas apgabalu, kas ir vienīgais Krievijas reģions, kurš robežojas ar Latviju. Jau patlaban Latvijas uzņēmēji aktīvi darbojas Pleskavas apgabalā, par to liecina gan investīciju apjoms, gan arī divpusējā tirdzniecība. Lai turpinātu attīstīt jau sasniegtos rezultātus, kā arī aktīvāk sekmētu uz rezultātu orientētu sadarbību, esam izstrādājuši darba programmu līdz 2014.gadam, kas palīdzēs veidot ciešākas attiecības gan starp valsts institūcijām, gan organizācijām un uzņēmējiem," uzsver D.Pavļuts.

Parakstot darba programmu, puses apņemas veicināt sakaru un sadarbības tālāko attīstību un nostiprināšanu starp Latvijas un Pleskavas apgabala saimnieciskās darbības veicējiem, dažādām profesionālajām un sabiedriskajām organizācijām, darba dēvēju organizācijām, aģentūrām un asociācijām, tirdzniecības un rūpniecības kamerām, organizējot misijas, vizītes, informācijas apmaiņu, rīkojot izstādes, gadatirgus, konferences un citus pasākumus. Tāpat programma paredz sekmēt ekonomiskās sadarbības attīstību un kontaktus starp Latvijas valsts institūcijām, plānošanas reģionu administrācijām un pašvaldībām un Pleskavas apgabala valsts varas un vietējās pašvaldības institūcijām, t.sk. atbalstot informācijas apmaiņu, tikšanos organizēšanu, jaunu sadarbības projektu identificēšanu un realizāciju, kā arī citus ekonomisko sadarbību veicinošos pasākumus. Vienlaikus puses arī apņemas apmainīties ar informāciju par uzņēmējdarbības iespējām un tiesību aktu bāzi, kā arī izstrādāt mehānismu, kā uzņēmēji saņem informāciju par iespējamiem sadarbības partneriem un noieta tirgiem. Programma paredz sadarbību tādās jomās kā lauksaimniecība, tūrisms, kokrūpniecība, pārtikas pārstāde, energoefektivitāte, transports, dabīgo šķiedru audzēšana/selekcija/pārstāde, kā arī vides aizsardzība.

Darba programma starp Latviju un Pleskavas apgabalu parakstīta, lai īstenotu 2010.gada 16.septembrī noslēgto vienošanos par ekonomisko sadarbību starp Latviju un Pleskavas apgabala administrāciju. Darba programmā iekļauti Latvijas ministriju, nevalstisko organizāciju, t.sk. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas un citu nozaru asociāciju, priekšlikumi.

Līdz šim vienošanos par ekonomisko sadarbību Ekonomikas ministrija ir noslēgusi ar vairākiem Krievijas apgabaliem: Karēlijas, Baškortostānas un Čuvašijas Republiku, Omskas, Vologdas, Pleskavas un Kirovas apgabalu. Tāpat turpinās darbs pie līgumu projektu saskaņošanas ar citiem Krievijas reģioniem.

2011.gadā Krievija pēc kopējā tirdzniecības apgrozījuma bija otrais lielākais Latvijas tirdzniecības partneris. Kopējais tirdzniecības apgrozījums 2011.gadā sasniedza 2,284 miljardus eiro (par 20,4% vairāk nekā 2010.gadā), no tā eksports bija 1,22 miljardi eiro, bet imports – 1,064 miljardi eiro. Galvenās eksporta preču grupas uz Krieviju bija pārtikas rūpniecības produkti, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcija, plastmasas un izstrādājumi no tām, transporta līdzekļi.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!