• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumi Nr. 294 "Kārtība, kādā valsts un pašvaldību iestādes iegādājas un realizē ieročus un speciālos līdzekļus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2012., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.297

Kārtība, kādā nodrošina iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus 2012.gadā

Vēl šajā numurā

02.05.2012., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 294

Pieņemts: 24.04.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.294

Rīgā 2012.gada 24.aprīlī (prot. Nr.22 6.§)

Kārtība, kādā valsts un pašvaldību iestādes iegādājas un realizē ieročus un speciālos līdzekļus

Izdoti saskaņā ar Ieroču un speciālo līdzekļu aprites
likuma 25.panta otro daļu un 26.panta astoto daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes, valsts drošības iestādes, Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas Bankas Aizsardzības pārvalde, Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un pašvaldības policija iegādājas un realizē ieročus un speciālos līdzekļus;

1.2. kārtību, kādā iegādājas apbalvošanai paredzētos šaujamieročus un lielas enerģijas pneimatiskos ieročus.

II. Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes, valsts drošības iestādes, Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas Bankas Aizsardzības pārvalde, Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un pašvaldības policija iegādājas un realizē ieročus un speciālos līdzekļus

2. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu vajadzībām ieročus un speciālos līdzekļus iegādājas un realizē Nodrošinājuma valsts aģentūra, Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām – attiecīgi Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs vai Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecība, Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes vajadzībām – Latvijas Banka, pašvaldības policijas vajadzībām – attiecīgā pašvaldība.

3. Valsts drošības iestādes (izņemot Drošības policiju), Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ieročus un speciālos līdzekļus iegādājas un realizē attiecīgās iestādes funkciju īstenošanai.

4. Šo noteikumu 2. un 3.punktā minētās iestādes (turpmāk – iestāde) ieroču un speciālo līdzekļu iegādi organizē saskaņā ar normatīvajiem aktiem publisko iepirkumu jomā.

5. Ieročus un speciālos līdzekļus iestādes iegādājas no:

5.1. komersanta, kurš saņēmis speciālo atļauju (licenci) attiecīgu ieroču un speciālo līdzekļu izgatavošanai vai realizācijai;

5.2. ārvalstu ieroču vai speciālo līdzekļu izgatavotājiem vai komersantiem, kuriem ir tiesības realizēt attiecīgās kategorijas ieročus un speciālos līdzekļus;

5.3. citas iestādes.

6. Iestādes vadītājs norīko par ieroču un speciālo līdzekļu iegādi un realizāciju atbildīgo personu.

7. Par ieroču un speciālo līdzekļu iegādi un realizāciju atbildīgā persona pēc to iegādes reģistrē ieročus un speciālos līdzekļus iestādes vadītāja noteiktajā kārtībā.

8. Iestāde pēc šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādes vai, ja ierocis ir iegādāts ārvalstī, pēc tā ievešanas Latvijā sniedz Iekšlietu ministrijas Informācijas centram ziņas par iegādāto vai ievesto šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci saskaņā ar normatīvajiem aktiem šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču vienotās uzskaites jomā.

9. Ieroču un speciālo līdzekļu realizēšanu iestādes vadītājs organizē saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu.

10. Iestāde ieročus un speciālos līdzekļus var realizēt komersantam, kas saņēmis speciālo atļauju (licenci) attiecīgu ieroču un speciālo līdzekļu realizēšanai, vai citai iestādei.

11. Iestādes vadītājs atbild par ieroču un speciālo līdzekļu iegādes un realizēšanas kārtības ievērošanu un nodrošina, lai ieroči un speciālie līdzekļi nenokļūtu nelegālā apritē.

III. Kārtība, kādā iegādājas apbalvošanai paredzētos šaujamieročus un lielas enerģijas pneimatiskos ieročus

12. Valsts policija pēc Valsts prezidenta kancelejas vai Valsts kancelejas priekšlikuma pārbauda tās personas atbilstību Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 16.pantā minētajiem nosacījumiem, kuru Valsts prezidents vai Ministru prezidents paredzējis par īpašiem nopelniem Latvijas Republikas labā apbalvot ar personisko apbalvojuma ieroci. Valsts prezidenta kanceleja vai Valsts kanceleja priekšlikumam pievieno atzinumu (izziņu) par attiecīgās personas veselības stāvokļa atbilstību ieroča glabāšanai un nēsāšanai.

13. Nodrošinājuma valsts aģentūra pēc Valsts prezidenta kancelejas vai Valsts kancelejas priekšlikuma saņemšanas organizē B, C vai D kategorijas šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādi, ar kuru Valsts prezidents vai Ministru prezidents paredzējis personu par īpašiem nopelniem Latvijas Republikas labā apbalvot ar personisko apbalvojuma ieroci.

14. Apbalvošanai paredzēto B, C vai D kategorijas šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci Nodrošinājuma valsts aģentūra iegādājas šo noteikumu 4., 5., 6., 7. un 8.punktā minētajā kārtībā no Nodrošinājuma valsts aģentūrai apbalvošanai paredzēto ieroču iegādei piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

15. Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrija, Tieslietu ministrija, Finanšu ministrija un Satversmes aizsardzības birojs darbinieku apbalvošanai paredzētos B, C vai D kategorijas šaujamieročus vai lielas enerģijas pneimatiskos ieročus iegādājas attiecīgi šo noteikumu 2., 3., 4., 5., 6., 7. un 8.punktā minētajā kārtībā no attiecīgās ministrijas vai iestādes budžeta līdzekļiem pēc tam, kad ir pārbaudījusi, vai persona, kuru paredzēts apbalvot, atbilst Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 16.pantā minētajiem nosacījumiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!