• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1999., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie savas latviešu valodas, pie savas tautas vienotības un pašapziņas avota

Vēl šajā numurā

27.05.1999., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 25. maija sēdē

Preses relīzes nobeigums. Sākums — "LV" Nr. 171/172 26.05.1999.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem iekšējā tirgus aizsardzībā. Valdība atbalstīja šādus priekšlikumus likumprojektam "Par pasākumiem cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai": 2.pantā papildu muitas tarifu likmi noteikt 0,34 latu apmērā un svītrot vārdus "70 procentu, bet ne mazāk kā"; piemērot papildu muitas tarifu likmi laikposmā uz 200 dienām; papildināt likumprojektu ar šāda satura 4.pantu: "Pasākumi tiek piemēroti likumā "Par iekšējā tirgus aizsardzību" noteiktajā kārtībā"; papildināt likumprojektu ar šāda satura 5.pantu: "Šī likuma darbība neattiecas uz Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm dalībvalstīm". Valsts kancelejai uzdots nosūtīt priekšlikumus Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojekta otrajam lasījumam.

Pieņemta zināšanai informācija par Saeimas 1999.gada 29.aprīļa lēmumu par Telekomunikāciju tarifu padomi. Nolemts atbalstīt priekšlikumu, izpildot Saeimas 1999.gada 29.aprīļa lēmumu, atcelt Telekomunikāciju tarifu padomes locekļus no amata. Valsts kancelejai uzdots noformēt attiecīgu Ministru kabineta rīkojuma projektu un sagatavot to parakstīšanai. Satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam mēneša laikā uzdots iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā Telekomunikāciju tarifu padomes locekļu kandidatūras. Satiksmes ministrijai uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 1.jūnijā pieteikuma projektu Satversmes tiesai lietas ierosināšanai par Saeimas 1999.gada 29.aprīļa lēmumu (jautājumā par Telekomunikāciju tarifu padomes atcelšanu).

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem konkurences politikas un brīvās personu kustības jomā. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.oktobrim iesniegt Ministru kabinetā projektu par nepieciešamajiem grozījumiem Konkurences likumā. Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai izvērtētu iestāšanās Eiropas Savienībā ietekmi uz nacionālo likumdošanu vēlēšanu tiesību jomā, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Labklājības ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas brīvas personu kustības jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi". Noteikumu 3.punkts izteikts šādā redakcijā:" Kredītu studējošajiem piešķir no valsts speciālā budžeta līdzekļiem, kurus veido aizņēmums no valsts pamatbudžeta atbilstoši likumam par valsts budžetu kārtējam gadam, kā arī mērķa iemaksas konkrētam studējošajam vai studiju programmai. Studējošo kreditēšanas finansu līdzekļu turētāja un rīkotāja ir Izglītības un zinātnes ministrija."

Pieņemta zināšanai informācija par Tieslietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārskatīto apakšprogrammu "Ieslodzījuma vietu pārvalde" valsts budžeta 2000.gadam projektam.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas delegāciju līdzdalībai Starptautiskās darba organizācijas gadskārtējā konferencē Ženēvā". Par delegācijas vadītāju apstiprināts labklājības ministrs Vladimirs Makarovs.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Itālijas Republikas starpvaldību komisijā". Par Latvijas Republikas pārstāvju grupas vadītāju apstiprināts Kultūras ministrijas valsts sekretārs Aivars Gailis.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Ukrainas Kultūras un mākslas ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā no 1999. līdz 2001.gadam".

Pieņemta zināšanai informācija par ministriju nekustamo īpašumu apsaimniekotāju ieguldījumu attiecīgās ministrijas darbības nodrošināšanai.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu 1999.gada aprīlī.

Pieņemta zināšanai informācija par demogrāfiskās situācijas uzlabošanas pasākumu programmas realizāciju.

Valdība akceptēja sektorpolitiku "Gaisa transporta politika (1999.— 2004.gads)". Nozares attīstības mērķis ir, maksimāli izmantojot visus pieejamos resursus un iespējas, izveidot drošu, ekonomiski efektīvu gaisa transporta sistēmu, kas, optimāli iekļaujoties Eiropas un pasaules gaisa transporta sistēmā, vispilnīgāk apmierinātu Latvijas iedzīvotāju vajadzības pēc gaisa pārvadājumiem un sniegtu maksimālu ieguldījumu Latvijas ekonomikā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 3.februāra rīkojumā Nr.50 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" padomi". Rīkojuma 1.punktā vārdi "A.Šlesers — ekonomikas ministrs (ministrs, kurš pārrauga īpašuma privatizāciju, ir valsts pilnvarnieks Privatizācijas aģentūrā un pilda Privatizācijas aģentūras pilnsapulces funkcijas)" aizstāti ar vārdiem "I.Ūdre — ekonomikas ministre (ministrs, kurš pārrauga īpašuma privatizāciju, ir valsts pilnvarnieks Privatizācijas aģentūrā un pilda Privatizācijas aģentūras pilnsapulces funkcijas)".

Pieņemta zināšanai informācija par zemes un dzīvokļu privatizācijas pabeigšanas iespējām un īpašuma kompensācijas sertifikātu izmantošanas termiņu.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 20.aprīļa rīkojumā Nr.183 "Par administratīvi teritoriālās reformas padomi". 1.punktā vārdi "Padomes priekšsēdētājs V.Balodis — vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs" aizstāti ar vārdiem "Padomes priekšsēdētājs J.Bunkšs — īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos"; 2.punktā vārdi "vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra" aizstāti ar vārdiem "īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos".

Pieņemta zināšanai informācija par likuma "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" izpildi. Finansu ministrijai uzdots, turpmāk sastādot gadskārtējā valsts budžeta projektu, paredzēt tajā līdzekļus Valsts prezidenta Kancelejai likuma "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" 10.panta izpildes nodrošināšanai. Valsts prezidenta Kancelejai uzdots līdz 16.jūnijam noslēgt līgumu ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūru par valsts dzīvokļa (Rīga, Brīvības iela 38—5) nodošanu lietošanā, lai nodrošinātu likuma "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" 10.panta pirmās daļas otrā punkta izpildi. Līgumā paredzēts, ka: dzīvoklis nav privatizējams vai nododams citām personām; īres maksājumus, kā arī komunālos pakalpojumus apmaksā Valsts prezidenta Kanceleja.

Pieņemta zināšanai informācija par tautsaimniecības attīstību un kopbudžeta izpildes gaitu 1999.gada I ceturksnī. Valdība nolēma apstiprināt ziņojumu par tautsaimniecības attīstību un kopbudžeta izpildes gaitu I ceturksnī un sagatavot iesniegšanai Saeimā.

Izskatīta Latvijas Nacionālā programma integrācijai Eiropas Savienībā. Akceptētas šādas Latvijas 1999.gada Nacionālās programmas integrācijai Eiropas Savienībā projekta sadaļas: Ievads; 1.nodaļa "Nacionālā programma acquis pārņemšanai"; 2.nodaļa "Prioritāšu noteikšana"; 3.nodaļa "Pieeja un metodika"; 8.nodaļa "Nacionālās programmas vadība un pārraudzība"; 3.pielikums "Sagatavot sabiedrību dalībai Eiropas Savienībā"; 4.pielikums "Sagatavot ekonomiku dalībai Eiropas Savienībā"; 5.pielikums "Sagatavoties Eiropas Savienības dalībvalsts tiesību un pienākumu pārņemšanai"; 6.pielikums "Sagatavot valsts pārvaldi dalībai Eiropas Savienībā". Katra ministrija ir atbildīga par savas nozares sadaļu tulkojumu nacionālajai programmai un līdz 9.jūnijam iesniedz tos Eiropas integrācijas birojam. Eiropas integrācijas birojam sadarbībā ar ministrijām un īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu līdz 20.jūnijam uzdots iesniegt Eiropas integrācijas padomē apstiprināšanai Eiropas Savienības integrācijas prioritātes 2000.gadam nacionālās programmas PHARE un Eiropas Savienības pirmsstrukturālo fondu projektu noteikšanai. Eiropas integrācijas birojam uzdots saskaņot ar ministrijām Latvijas Nacionālās programmas integrācijai Eiropas Savienībā sektoru aprakstus, 1.pielikumu "Saikne starp Pievienošanās partnerību un Latvijas Nacionālo programmu integrācijai Eiropas Savienībā", 2.pielikumu "Finansējuma tabulas" un iesniegt tos Valsts kancelejā izskatīšanai Ministru kabineta 15.jūnija sēdē. Paredzams, ka Nacionālā programma iesniedzama Eiropas Komisijā 1999.gada 16.jūnijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!