• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2012., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Par efektīvu skolotāju atalgojuma ilgtermiņa programmu

Vēl šajā numurā

26.04.2012., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Luksemburgā

24.aprīlī Luksemburgā Vispārējo lietu padomē diskusijas izvērsās par abām Latvijai nozīmīgākajām prioritātēm Eiropas Savienības daudzgadu budžeta pēc 2013.gada kontekstā. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pozitīvi novērtēja Dānijas prezidentūras tekstā iekļauto nepieciešamību pēc individuālā risinājuma kohēzijas politikas ietvaros tām dalībvalstīm, kuras saskārušās ar būtisku IKP kritumu pēdējo gadu laikā.

Vienlaikus viņš pauda nožēlu, ka acīmredzama nevienlīdzība attiecībā uz lauksaimniecības atbalsta maksājumiem starp ES zemniekiem joprojām nav ņemta vērā un piedāvātā tiešmaksājumu izlīdzināšana nav pietiekama. Lauku attīstības kontekstā uzmanība tika vērsta uz to, ka finansējuma sadalījuma kritērijiem jābūt skaidri definētiem jau sarunu procesā.

Latvija kopā ar citām tā dēvētās Kohēzijas draugu grupas valstīm (Bulgārija, Igaunija, Grieķija, Horvātija, Ungārija, Lietuva, Latvija, Malta, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovēnija, Slovākija) iestājās par spēcīgu kohēzijas politiku, kas ir viens no ievērojamiem ekonomiskās izaugsmes stimuliem, nodarbinātības un investīciju veicināšanas instrumentiem.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Luksemburgā tikās ar nākamās Eiropas Savienības prezidējošās valsts – Kipras – Eiropas lietu ministra vietnieku Andreasu Mavrojiani, lai pārrunātu Kipras ES prezidentūras tematiskās prioritātes un informētu par Latvijai nozīmīgiem ES politikas jautājumiem, tostarp Latvijas prioritātēm daudzgadu budžeta kontekstā.

 

Ārlietu ministrijas Preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!