• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstinot Prezidentu ar Latvijas konkurētspēju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2012., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Luksemburgā

Vēl šajā numurā

26.04.2012., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstinot Prezidentu ar Latvijas konkurētspēju

25.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis iepazīstināja Valsts prezidentu Andri Bērziņu ar līdz šim vērienīgāko Latvijas konkurētspējas izvērtējumu. "Valdības mērķis ir panākt, ka vidējā termiņā Latvijai jākļūst par konkurētspējīgāko ekonomiku no trim Baltijas valstīm," sacīja premjers.

Ministru prezidents pauda gandarījumu, ka ziņojumā izdarītie secinājumi un tajā iestrādātie ieteikumi lielā mērā sakrīt ar valdības pašreizējiem darba virzieniem. Tostarp viņš minēja ēnu ekonomikas apkarošanu un nevienlīdzības mazināšanu sabiedrībā un reģionos, inovāciju attīstību un darba ražīguma uzlabošanu, investīciju vides attīstību, izglītības sistēmas kvalitātes celšanu, valsts pārvaldes darbības efektivitātes uzlabošanu un demogrāfisko jautājumu risināšanu.

Konkurētspējas ziņojums jau tiek izmantots Nacionālā attīstības plāna izstrādē, papildus tas nosūtīts visiem ministriem izmantošanai to kompetencē esošajās jomās.

Projektu "Valsts konkurētspējas novērtējuma un ilgtspējīga valsts konkurētspējas uzraudzības modeļa izstrāde" pēc Ministru prezidenta V.Dombrovska iniciatīvas un Valsts kancelejas pasūtījuma veica Rīgas Ekonomikas augstskola, piesaistot Hārvardas Biznesa skolas Stratēģijas un konkurētspējas institūta vadošo pētnieku Kristianu Ketelsu.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!