• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas progresu Šveices finansēto projektu īstenošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2012., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kanceleja: Par mākslas priekšmetu izvešanu un ievešanu

Vēl šajā numurā

26.04.2012., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas progresu Šveices finansēto projektu īstenošanā

24.aprīlī Finanšu ministrijā notika Latvijas un Šveices sadarbības programmas ceturtā gada sanāksme, kurā Šveices pārstāvji atzinīgi novērtēja Latvijas progresu projektu īstenošanā laika periodā no 2011.gada aprīļa līdz 2012.gada martam, īpaši izceļot mikrokreditēšanas programmu, NVO fonda programmu un jaunatnes iniciatīvu projektu.

Šveices kompetentās iestādes ir apstiprinājušas visus divpadsmit plānotos projektus Latvijā par kopējo finansējumu ~33 miljonu latu jeb 100% apmērā vēl pirms finansēšanas perioda beigām. Latvijas budžetā Šveice ir atmaksājusi jau ~40% no kopējā Latvijai pieejamā finansējuma. Tādējādi Latvija šobrīd ir pirmajā vietā starp 12 jaunajām dalībvalstīm Šveices programmas līdzekļu apguves ziņā.

Ar Šveices finanšu atbalstu Latvijā tiek ieviesti projekti tādās jomās kā reģionālā attīstība, tiesu modernizācija, vides uzlabošana, privātais sektors, izglītība, pētniecība, NVO sektors u.c. Divi no projektiem šobrīd jau ir noslēgušies – skolu autobusu projekts un projektu sagatavošanas fonds.

Tā kā skolu autobusu projekts noslēdzās ar ietaupījumiem, radās iespēja Šveices finansiālo atbalstu ar šā gada februāri piešķirt arī ugunsdrošības pasākumu uzlabošanai izglītības iestādēs. Kopā projekta ietvaros 138 pašvaldību izglītības iestādēs paredzēts uzlabot ugunsdrošības sistēmu, ņemot vērā, ka pašvaldībām, it īpaši mazāk attīstītos reģionos, trūkst līdzekļu izglītības iestāžu renovācijai.

Ņemot vērā, ka projekta "Stipendiju fonds" progress nav tik raits, Valsts izglītības attīstības aģentūra apņēmās aktīvāk informēt par projekta sniegtajām iespējām tieši reģionos. Konkurss turpmāk tiks izsludināts divas reizes gadā (iepriekš – vienu reizi gadā).

Šveices programmas finansējums Latvijai ir pieejams no 2007.gada līdz 2012.gada jūnijam ar iespēju projektu īstenošanu veikt līdz 2017.gadam.

Sanāksmes ietvaros Saldū notika arī projektu apskates vizīte, kuras laikā Šveices delegācija tika iepazīstināta ar divu Šveices apstiprināto projektu aktivitātēm: jauniešu centram paredzēto telpu pārbūvi un mikrouzņēmumiem, kas saņēmuši aizdevumu mikrokreditēšanas programmas ietvaros.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!