• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par mākslas priekšmetu izvešanu un ievešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2012., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

26.04.2012., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par mākslas priekšmetu izvešanu un ievešanu

Valsts kanceleja izstrādājusi priekšlikumus Kultūras ministrijai administratīvā sloga mazināšanā par valdības izdotajiem noteikumiem par mākslas un antikvāro priekšmetu izvešanu un ievešanu Latvijā.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka "viens no svarīgākajiem valsts pārvaldes uzdevumiem ir samazināt administratīvo slogu iedzīvotājiem un pilnveidot valsts sniegto pakalpojumu kvalitāti. Tādēļ, turpinot jau iesākto darbu administratīvā sloga samazināšanas jomā, Valsts kanceleja ir uzsākusi normatīvā regulējuma analīzi arī nozaru griezumā, lai rosinātu ministrijas samazināt birokrātisko slogu privātpersonām un institūcijām, īpašu uzmanību pievēršot tiem tiesību aktiem, kuros noteiktās administratīvās procedūras jautājumu risināšanai prasa privātpersonu fizisku klātbūtni vai tādu dokumentu iesniegšanu, kas jau ir kādas citas valsts institūcijas rīcībā, dokumentus nav iespējams iesniegt vai saņemt elektroniski, procedūras aptver nesamērīgi plašu privātpersonu loku vai rada nesamērīgus finansiālus izdevumus privātpersonām. Valsts kanceleja savā ikdienas darbā strādā ar visu ministriju iesniegtajiem tiesību aktu projektiem, tāpēc arī turpmāk pētīsim līdzīgas problēmas un sagatavosim priekšlikumus birokrātijas mazināšanai arī citu nozaru ministrijām".

Izpētot mākslas un antikvāro priekšmetu izvešanas un ievešanas Latvijā normatīvo regulējumu, Valsts kanceleja secina, ka viens no apgrūtinājumiem privātpersonām ir iespējas trūkums dokumentus iesniegt un saņemt no Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas elektroniskā veidā. Spēkā esošais regulējums neparedz šādu iespēju. Visas darbības atļaujas saņemšanai var veikt, tikai personīgi ierodoties Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā. Tāpat nesamērīga šķiet prasība visos gadījumos atļaujas saņemšanai attiecīgo priekšmetu nogādāt inspekcijā, pat ja to paredzēts izvest no valsts tikai uz laiku.

Problēmu Valsts kanceleja saskata arī tajā, ka noteikumi attiecas uz ļoti plašu priekšmetu loku un kritēriji atļaujas saņemšanai nav aktualizēti kopš noteikumu apstiprināšanas 2003.gadā. Nepamatota arīdzan šķiet maksa (6,05 lati) par izziņas sagatavošanu, ka priekšmetam izvešanas atļauja nav nepieciešama.

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde, kas sadarbībā ar ministrijām sniedz Ministru kabinetam priekšlikumus par valsts attīstības prioritātēm un nodrošina valsts pārvaldes attīstības politikas izstrādi, koordinē un pārrauga tās ieviešanu.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!