• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2012., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra darba vizīti Vācijā

Vēl šajā numurā

25.04.2012., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Luksemburgā

23.aprīlī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā, kuras laikā tika pārrunāta notikumu attīstība Mjanmā, Tuvo Austrumu reģionā un vairākās Āfrikas valstīs.

Apspriežot situāciju Mjanmā, E.Rinkēvičs pozitīvi novērtēja notikušās pārmaiņas šajā valstī, izceļot parlamentāro vēlēšanu norises atklātumu un vairāku politieslodzīto atbrīvošanas nozīmi. E.Rinkēvičs aicināja ES novērtēt Mjanmas sasniegto progresu un attiecīgi arī pieņemt lēmumu par ES sankciju darbības apturēšanu. Vienlaikus ministrs uzsvēra nepieciešamību Mjanmas valdībai turpināt demokrātisko reformu īstenošanu, kas kalpos par pamatu ES turpmākam lēmumam par sankciju pilnīgu atcelšanu.

Pārrunājot ES iesaisti Afganistānā pēc 2014.gada, E.Rinkēvičs informēja par Latvijas valdības pieņemto lēmumu sniegt finansiālu atbalstu Afganistānas Nacionālo drošības spēku uzturēšanai, sākot ar 2015.gadu. Ministrs norādīja, ka starptautiskai sabiedrībai, plānojot atbalsta sniegšanu Afganistānai, būtiski ir nodrošināt labu koordināciju. Savukārt Afganistānas valdībai ir nopietni jāstrādā, lai izpildītu mājas darbus, kas ir – korupcijas apkarošana, tiesu varas sistēmas izveidošana, cilvēktiesību, it īpaši sieviešu tiesību, aizsardzība. E.Rinkēvičs vērsa pārējo kolēģu uzmanību uz reģionālās sadarbības nozīmi, lai panāktu stabilitāti ilgtermiņā Afganistānā. Šajā kontekstā ministrs uzsvēra Afganistānas ciešāku sadarbību ar Pakistānu un Centrālāzijas valstīm.

Pusdienu darba sesijā ministri diskutēja par situāciju Irānā, analizēja Tuvo Austrumu miera procesa attīstību. Saistībā ar pēdējo dienu notikumiem Sīrijā, ārlietu ministri pauda kopēju atbalstu Kofi Annana sešu punktu plānam, novērotāju misijas darbībai Sīrijā, kā arī izteica stingru nostāju attiecībā uz vardarbības pārtraukšanu un iedzīvotāju aizsardzību, aicinot opozīcijas spēkus uz apvienotu un saskaņotu darbību un atbalstu K.Annana plāna īstenošanai.

 

Ārlietu ministrijas Preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!