• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par modernizācijas izmaiņām muitas punktu darbā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

EDSO pārstāvja vizīte

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par modernizācijas izmaiņām muitas punktu darbā

Turpinājums

no 1.lpp.

2. Deklarēšanas pakalpojumu sniedzējas firmas darbinieki darbā izmanto "Asycuda" programmatūru, kas nodrošina deklarācijas datu iepriekšēju kontroli atbilstoši muitas normatīvo aktu prasībām.

Sākuma periodā tiek nodrošināta arī deklarācijas pieņemšana no deklarētājiem, izmantojot disketēs ierakstītās ziņas, kas sagatavotas ar citām datorprogrammām. Tā kā muitas darbiniekam daļa šo ziņu ir atkārtoti jāievada "Asycuda" programmatūrā, lai veiktu paredzēto datu kontroli, jāņem vērā, ka šāds deklarāciju iesniegšanas veids ievērojami palielina noformēšanas laiku. Tuvāko mēnešu laikā VID Galvenā muitas pārvalde veiks pasākumus, lai iespējami paplašinātu "Asycuda" programmatūras izmantošanu muitas deklarāciju datu ievadīšanai.

3. Muitas deklarācijas noformēšanas procesā piedalās vairākas muitas amatpersonas, bet muitas klients attiecīgos dokumentus iesniedz un nepieciešamības gadījumā tos papildina, kontaktējoties tikai ar vienu šim darbam nozīmētu muitas darbinieku. Visi nepieciešamie muitas pieprasījumi informācijas papildināšanai un papildu informācija tiek iesniegta rakstiskā veidā, lai novērstu iespējamās domstarpības starp muitas amatpersonu un muitas klientu.

4. Tā kā muitas deklarācijas noformēšanā iesaistītās muitas amatpersonas veic savas funkcijas atbilstoši muitas kontrolpunkta vadības pilnvarojumam, muitas deklarācijas apstiprināšanu noformē, izmantojot muitas punkta zīmogu. Par izmaiņām muitas deklarācijas apstiprinājuma noformēšanā muitas punktos, kuros izmanto "Asycuda", tiek informētas visas Latvijas muitas iestādes un pārējās attiecīgās kontrolējošās institūcijas.

5. Atsevišķu valsts amatpersonu deklarāciju (VAD) aiļu aizpildīšanas prasības un izmantojamie klasifikatori "Asycuda" sistēmā ir atšķirīgi no pašlaik spēkā esošās VAD aizpildīšanas kārtības. Izmaiņas noteiks VID kārtība, kura visās Latvijas muitas iestādēs stāsies spēkā šā gada 1.oktobrī. Savukārt muitas punktos, kuros tiek izmantota "Asycuda", šī kārtība stāsies spēkā atbilstoši "Asycuda" ieviešanas grafikam, par kuru muitas klienti tiks informēti atsevišķi. Par atšķirībām VAD aiļu aizpildīšanā tiek informēti muitas iestāžu teritorijā strādājošo deklarētājfirmu darbinieki. Sīkāka informācija par VAD aizpildīšanu, izmantojot "Asycuda", ir sniegta "Asycuda" lietotāju (deklarētāju un muitas darbinieku) instrukcijās, ar kuru darba versijām pašlaik iespējams iepazīties Galvenās muitas pārvaldes "Asycuda" projekta daļā, kā arī Rīgas muitas Autokravu daļā Maskavas ielā 427. Nobeigumam tuvojas deklarētāja instrukcijas sagatavošana, un tiks veikti pasākumi tās izplatīšanai "Asycuda" deklarēšanas programmatūras lietotājiem.

6. Jaunās programmatūras izmantošana nodrošinās automatizētu un vienveidīgu muitas maksājumu aprēķināšanu un precīzāku ar attiecīgajām deklarācijām saistīto maksājumu uzskaiti. Tā kā šīs programmatūras daļas saskaņošana ar Latvijas Republikā izmantojamo muitas maksājumu kārtošanas kārtību vēl nav pabeigta, sākuma periodā pastāv zināmi ierobežojumi muitas maksājumu veikšanai. Ar "Asycuda" sistēmu pašlaik vienā deklarācijā deklarētām precēm nav iespējams izmantot dažādas maksājumu formas (piemēram, atliktais maksājums un tieša samaksa bankas nodaļā), bet ir jāizmanto tikai viena veida maksājums. Galvenā muitas pārvalde atvainojas muitas klientiem par iespējamajām pagaidu neērtībām un veic pasākumus, lai tuvāko mēnešu laikā šos ierobežojumus novērstu.

Kaspars Paupe,

VID Sabiedrisko attiecību daļas

priekšnieka vietnieka v.i.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!