• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par modernizācijas izmaiņām muitas punktu darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par modernizācijas izmaiņām muitas punktu darbā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par modernizācijas izmaiņām

muitas punktu darbā

Sakarā ar pasākumiem muitas modernizācijas programmas ietvaros, no 1.jūnija Rīgas muitas Autokravu daļā tiek mainīta līdzšinējā kārtība muitas deklarāciju iesniegšanā un noformēšanā. Šīs izmaiņas tiek veiktas, lai visās Latvijas muitas iestādēs muitas deklarāciju noformēšanai ieviestu vienotu datorprogrammu sistēmu "Asycuda", un to mērķis ir nodrošināt spēkā esošajai likumdošanai atbilstošu vienotu prasību piemērošanu visās muitas iestādēs.

Tā kā tāda mēroga pasākumu nav iespējams veikt visās muitas iestādēs vienlaikus vai arī īsā laika periodā, tad zināmu laiku pastāvēs atšķirības starp muitas deklarāciju noformēšanas kārtību muitas punktos, kuros izmantos "Asycuda", un pārējos muitas punktos.

Galvenās izmaiņas muitas deklarāciju iesniegšanā un noformēšanā ir šādas:

1. Muitas deklarācija ir jāiesniedz jau pilnībā aizpildīta, un tās 54. ailē ir jābūt deklarētāja (Latvijas Republikā reģistrētā uzņēmuma vadītāja vai pārstāvja) parakstam. Šis paraksts nozīmē to, ka attiecīgā persona uzņemas visu atbildību par muitas iestādei sniegtajām ziņām. Ja muitas deklarāciju cita uzņēmuma vārdā aizpilda deklarētājfirmas darbinieks, šis darbinieks muitas deklarāciju ir tiesīgs parakstīt tikai gadījumā, ja ir spēkā attiecīgs pilnvarojums.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!