• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriedē par Latvijas valsts nacionālajām interesēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 25. maija sēdē

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Apspriedē par Latvijas valsts nacionālajām interesēm

Vakar, 25. maijā, Ministru prezidenta biedra ES lietās Guntara Krasta vadībā notika Eiropas integrācijas biroja un Ārlietu ministrijas sarunu sagatavošanas grupas rīkotā apspriede par Latvijas valsts nacionālajām interesēm. Apspriede uzskatāma par sākumu būtiskam procesam — viedokļu saskaņošanai starp valdību, nozaru ministrijām un nevalstiskajām organizācijām, formulējot nacionālās intereses dialogam ar Eiropas Savienību.

Šādas apspriedes turpmāk tiks rīkotas regulāri. To virsmērķis ir apzināt nacionālās intereses dažādās valsts attīstības nozarēs.

Šoreiz tika pārrunāti jautājumi, kas skar zivsaimniecību, veikta šīs nozares analīze un pārdomāta argumentācija sarunām ar ES Komisiju.

"Arī Eiropas Savienība vēlas diskutēt, jo nav ieinteresēta partnerī, kas nīkuļo, jo viņam ir apgriezti spārni. Nīkulis nevienam nav vajadzīgs. Mums ir jāapzina savas nacionālās intereses un jāprot tās aizstāvēt," sapulcē teica G. Krasts.

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka nevalstisko organizāciju pārstāvji, speciālisti turpinās apzināt nozares problemātiku, lai uz rudens pusi kopā ar valstisko institūciju pārstāvjiem līdzīgā sapulcē nacionālās intereses šai nozarē formulētu jau niansētāk.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!